GALERIE FOTO – Prima zi de TIFF.19, în imagini. Ce putem vedea azi

G

Gala de Deschidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a avut loc aseară într-un format de „de pandemie”, cu măști asortate la ținutele de covor roșu și lume așteptând la rând pentru a fi condusă pe culoarele special amenajate. Dacă în anii obișnuiți, în Piața Unirii se strâng peste 3000 de oameni la proiecția de gală care deschide festivalul, aseară numărul persoanelor nu a depășit 500, așa cum prevăd regulile Stării de Alertă.

Printre invitații speciali ai serii de deschidere s-au numărat primarul Emil Boc, însoțit de soție, dar și prefectul Mircea Abrudean, aflat în permanență în linia întâi de la începutul pandemiei.

Iată mai jos câteva fotografii din prima zi de festival:

Highlight-ul zilei de azi este cineconcertul „Faust”. Capodopera lui F.W.Murnau, din 1926, va fi acompaniată la pian de francezul Jean-François Zygel. Filmul va începe la ora 21.30, la Castelul Banffy de la Bonțida, iar organizatorii au făcut apel către public pentru a ajunge măcar cu o jumătate de oră mai devreme, având în vedere măsurile de siguranță specifice perioadei. Un alt film cu mare impact la public pentru azi este „Witnesess”, o producție croată, din secțiunea 3×3 Vinko Bresan, care a vândut deja toate biletele. Filmul va rula în curtea liceului „George Coșbuc”.

Despre autor

Adaugă comentariu

De dclj2020

We are social

Ultimele articole