Spitalele COVID din Cluj, aproape de blocaj. 13 clujeni, internați în ultimele 24 de ore

S

Spitalul de Pneumofiziologie „Leon Danielo” din Cluj-Napoca și-a atins capacitatea maximă! În acest moment, spun responsabilii unității medicale, nu mai există locuri libere nici pe secție, dar nici la ATI. În ultimele 24 de ore, în spitalele din oraș au fost internați 13 pacienți proveniți din județ și un total de 46 de infectați cu noul coronavirus.

,,Avem 32 de pacienți pe secție și 5 pacienți pe terapie intensivă. Terapia intensivă este la capacitate maximă și nici pe secție nu mai avem locuri numai dacă cineva o să fie transferat sau poate pleca acasă. În situația asta ar fi unu-doi pacienți, o să vedem, dar deocamdată nu sunt locuri”, a declarat medicul Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca, potrivit ServusCluj.

La Spitalul de Boli Infecțioase situația este oarecum asemănătoare, iar autoritățile medicale atrag atenția că în cazul în care apare un focar de 10-15 persoane peste noapte, vor trebui să apeleze la o soluție extremă, cum ar fi internarea celor cu forme ușoare într-un hotel sau într-un spațiu alternativ, unde să fie ținuți sub supraveghere. „Urmează ca domnul director de la contagioase să meargă să viziteze două locații și împreună cu factorii de decizie din Prefectură și DSP să aleagă ce locație mai deschidem. E vorba de clădirea medicinei muncii sau un hotel, o sa vedem exact. Practic pacienții cu simptome foarte ușoare sau asimptomatici pot să meargă acolo să fie supravegheați de cadre medicale”, a mai spus medicul Vasile Mureșan.

În acest moment, în spitale sunt internați 168 de pacienți, dintre care 145 din județul Cluj. La terapie intensivă se află opt persoane.

Despre autor

Adaugă comentariu

De dclj2020

We are social

Ultimele articole