Noua față a Centrului Istoric. Șantierele de pe Emil Zola și Sextil Pușcariu, pe ultima sută de metri – FOTO

Modernizarea străzilor Emil Zola și Sextil Pușcariu, parte din proiectul de modernizare a străzii Regele Ferdinand, se apropie cu pași repezi de final. Termenul indicat de autorități este de 31 iulie, lucrările fiind, azi, foarte avansate.

Noul pavaj de pe strada Emil Zola este montat în întregime, la fel și mobilerul stradal. Surprinde, însă, modelul de pavele ales, unul mai apropiat de cel existent pe Regele Ferdinand, față de piatra cubică “istorică” din Piața Muzelului. La fel, strada Sextil Pușcariu este și ea aproape finalizată, utilajele fiind prezente doar în zona intersecției cu Ferdinand. Au fost montate inclusiv standurile de biciclete, cu prize de încărcare pentru cele electrice.

În pararele, lucrările de pe primul tronson al străzii Tipografiei, cel până la intersecția cu Turnul Pompierilor, avansează destul de bine, fiind și acolo montat pavajul. La fel ca și o parte din Emil Zola și întreaga Sextil Pușcariu, Tipografiei va fi o stradă de tip shared-space, fiind deschisă traficului auto, dar cu interzicerea parcării. Așa cum se vede din fotografiile de mai jos, ultima parte nu este respectată neaparat de către șoferii clujeni.

„Se dorește ca prin amenajarea tronsonului străzii Tipografiei, creșterea siguranței cetățenilor și a conducătorilor auto prin asigurarea condițiilor optime de siguranță și confort pentru circulația auto și pietonală, drumurile astfel asfaltate vor fi încadrate cu borduri și prevăzute cu rigole carosabile de acostament, drumul va fi marcat cu semne de circulație și va fi prevăzut cu trotuare pentru pietoni. Amenajarea tronsonului străzii Tipografiei se va face utilizând pavaje din pavele granit și dale de piatră granit. Dotările prevăzute pe spațiul tronsonului de stradă amenajat sunt: suporți pentru biciclete, arbori cu grilaje de protecție și loc de stat jos din lemn. La fiecare arbore îi corespunde un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție pentru iluminatul ambiental al vegetației înalte”, arătau reprezentanții Primăriei în momentul demarării lucrărilor.

Adaugă comentariu

We are social

Ultimele articole