Idei de plimbare în Cluj. Când își redeschide porțile Muzeul Satului din Hoia

I

Parcul Entografic „Romulus Vuia” (Muzeul Satului din Hoia)  își va redeschide porțile miercuri, 27 mai, la ora 10:00, a confirmat, pentru Cronica de Cluj, Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etongrafic al Transilvaniei.

Închise încă din momentul instaurării stării de urgență, atât Parcul Etnografic în aer liber, cât și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, de pe strada Memorandumului, se vor redeschide pentru vizitatori începând cu mijlocul săptămânii viitoare. Sălăgean a explicat că ar fi dorit să facă acest lucru mai devreme, însă noii termeni legali l-au obligat să amâne puțin redeschiderea. Conform oficialului, în cadrul tuturor secțiilor muzeale se vor lua o serie de măsuri de siguranță pentru a preveni răspândirea noului COVID-19.

„Vom redeschide miercuri, 27 mai, la ora 10:00, și vom funcționa zilnic până la ora 18:00. Bineînțeles, vom lua mai multe măsuri de siguranță, accesul va fi permis doar cu mască, vom monta mai multe puncte de unde vizitatorii își vor putea igieniza mâinile, iar în bisericile din Parcul Etnografic va fi permis accesul a maximum 3 persoane concomitent”, a spus Sălăgean.

Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” este primul muzeu în aer liber din România și are aproximativ 200 de obiective. Muzeul va fi extins și modernizat, în viitor, cu o investiție de 10 milioane de euro.

Despre autor

Adaugă comentariu

De dclj2020

We are social

Ultimele articole