EXCLUSIV. Liga a II-a se oprește definitiv. Cum se vor stabili echipele promovate și ce se întâmplă cu meciul de baraj!

E

Sursele Cronica de Cluj au confirmat că, în ultimele zile, s-a discutat intens o variantă de lucru la nivelul Federației Române de Fotbal la care au aderat din ce în ce mai multe cluburi din Liga a II-a. În cazul în care scenariul va deveni realitate, campionatul 2019-2020 din Liga a II-a se va opri definitiv, cu câteva excepții.

În primul rând, echipele clasate în acest moment pe primul loc, UTA Arad, respectiv CS Mioveni, vor promova direct în Liga I. Apoi, pentru a stabili ocupanta poziției a III-a, cea care va juca un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga I pentru promovare/retrogradare, se va desfășura un turneu în patru, într-o singură manșă.

Astfel, dacă scenariul va deveni realitate, echipele de pe pozițiile 3-6, adică Turris Turnu Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București, în această ordine, vor disputa un mini-turneu în București, a cărui câștigătoare va prinde poziția a III-a și, implicit, barajul. Singura necunoscută e dacă turneul se va disputa după sistemul “fiecare cu fiecare” sau în sistem semifinale/finală. Evident, toate meciurile se vor desfășura fără spectatori.

Ultima necunoscută ar rămâne a cincea echipă retrogradată care se va alege între Concordia Chiajna, prima sub linie, și CSM Reșița. Cele două formații au în acest moment același număr de puncte, 24, așa că și aici se va opta pentru varianta unui baraj, într-o singură manșă, pe teren neutru.

O decizie finală în ceea ce privește soarta Ligii a II-a este așteptată până pe 15 mai, atunci când se va ridica, foarte probabil, starea de urgență. În ceea ce privește Universitatea Cluj, oficialii clubului de pe Cluj Arena așteaptă să vadă care va fi soarta acestei ediții de campionat pentru a-și creiona strategia pentru sezonul viitor.

Sebastian MÂNDRU

Despre autor

Adaugă comentariu

De dclj2020

We are social

Ultimele articole