Cazurile de coronavirus la nivel de județ, în stagnare

Autoritățile naționale, prin intermediul Instituției Prefectului, au făcut publice cifrele din ultimele 24 de ore în ceea ce privește cazurile de coronavirus la nivelul județului Cluj. Situația rămâne stabilă față de ziua precedentă, iar la nivel de județ există 120 de români internați cu virusul Sars-CoV-2. Mai jos, puteți citi ultima informare a Prefecturii:

🔴 La data de 14 aprilie a.c., 632 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pe raza județului Cluj.

🔴 Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

🔴 A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 396 de persoane din județul Cluj, iar 63 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate.

🔴 De asemenea, au fost derulate 185 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

🔴 De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost înregistrate 6 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

🔴 Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 209 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 516.840 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

🔴 În domeniul situațiilor de urgență 101 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

🔴 Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a șapte cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare și a unei persoane, confirmate cu noul tip de coronavirus, între unitățile spitalicești pentru a primi îngrijiri de specialitate.

🔴 126 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 404 persoane în carantină, 855 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 120 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

🔴 Nu uitați! Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

 

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole