Clubul de fotbal “U” Cluj primește 3 milioane de lei de la Consiliul Local. Care sunt alocările pentru sport – Cronica de Sport

1. Clubul Sportiv Universitatea și Fotbal Club Universitatea își împart partea leului din alocările Consiliului Local Cluj-Napoca, pentru sport, în 2020. Astfel, fiecare dintre cele două entități vor primi de la forul local câte trei milioane de euro, adică aproximativ 630.000 de euro. Următorul pe listă este clubul de baschet “U”-BT Cluj-Napoca, cu 1,7 milioane de lei. Clubul CFR Cluj nu a făcut o solicitare către autoritățile locale pentru a primi finanțare. (News.ro)

2. Amânarea Campionatului European U21 pentru anul 2022 a determinat Federația Română de Fotbal să mențină aceleași criterii de eligibilitate pentru fotbaliștii U21 ca și până acum. Astfel, cluburile din Liga I vor fi obligate să înceapă cu doi astfel de jucători pe teren, însă născuți după 1 ianuarie 1998, nu după 1 ianuarie 2000, așa cum ar fi trebuit să se întâmple în sezonul următor. Astfel, CFR Cluj își poate folosi, în continuare, toți cei 7 jucători U21 eligibili în acest moment. (Ziua de Cluj)

3. Federația Română de Fotbal, împreună cu LIga Profesionistă și Asociația Fotbaliștilor profesioniști au luat în calcul două scenarii pentru continuarea campionatului. Primul ar însemna revenirea la antrenamente la 16 aprilie, cu primele meciuri programate pe 16 mai. În varianta pesimistă, jocurile se vor relua pe 13 iunie, însă într-o singură manșă, iar liga a II-a ar fi împărțită tot în sistem play-off, play-out, ceea ce înseamnă că Universitatea Cluj se va bate pentru evitarea retrogradării. (Gazeta Sporturilor)

foto: Dan Bodea

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole