4 cazuri de CORONAVIRUS confirmate la Cluj. 981 de clujeni izolaţi la domiciliu, 132 carantinaţi – Cronica de marţi

1. “În acest moment avem 981 de persoane în izolare la domiciliu, 132 de persoane carantinate instituționalizat. Avem patru cazuri confirmate de pacienți infectați cu coronavirus, din județul Cluj: trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, una este la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Timișoara. Starea lor este una bună, fără elemente de gravitate”, a transmis luni seara prefectul judeţului, Mircea Abrudean. (Ziua de Cluj)

2. În contextul provocat de prezența COVID-19 în România, Iulius Mall Cluj va funcționa după un program redus, în intervalul orar 12.00 – 20.00. Măsura va fi valabilă până pe 31 martie 2020, cu posibilitatea de a fi prelungită. Excepție fac hypermarketul, farmaciile și pet shop-ul. (Ştiri de Cluj)

3. Ministerul Sănătății va acorda producătorului de cosmetice Farmec Cluj autorizația de a fabrica produse biocide, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu. (Ziua de Cluj)

4. Clujenii vând la suprapreț măști și gel antibacterian. Pe Publi24.ro Cluj sunt la vânzare măști de protecție cu filtru la 25 de lei, măsti de protecție din bumbac la 20 de lei bucata și măști chirurgicale, 50 de bucăți la 249 de lei. De asemenea, un alt clujean vinde gel antibacterian cu prețuri cuprinse între 13 lei pentru 50 ml și 175 de lei pentru 1 L. O altă platformă pe care clujenii o folosesc pentru a-și vinde produsele este Facebook Marketplace. Aici o mască de protecție se vinde cu 10 lei bucata. Dacă înainte de criza provocată de COVID-19, o mască chirurgicală simplă costa 30 de bani, acum același produs costă între 6 și 9 lei bucata, adică de 20 sau chiar 30 de ori mai mult. (Ziar de Cluj)

5. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează alocarea în regim de urgență, din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj, a două milioane de lei, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Aceste fonduri sunt necesare pentru achiziționarea unor echipamente medicale speciale, de urgență, strict necesare combaterii COVID-19. (Ziua de Cluj)

6. Banca Transilvania ia primele măsuri pentru susținerea IMM-urilor și companiilor: reducerea ratelor de credit și a birocrației. (Monitorulcj)

7. Municipiul Cluj-Napoca are cel mai scump bilet lunar pentru transportul public din țara noastră, calculat la 138 de lei. (Ziua de Cluj)

8. Opera Națională din Cluj și-a închis porțile din cauza coronavirusului dar anunță azi că va publica pe site înregistrările a patru dintre cele mai cunoscute spectacole ale sale, în următoarele zile. (Actual de Cluj)

POZA ZILEI: Clujenii ignoră sfatul autorităților. Orașul, plin de “plimbăreți”

Cu toate că autoritățile recomandă evitarea zonelor aglomerate de tipul cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, pentru a reduce riscul contaminării cu noul coronavirus, clujenii continuă să iasă în număr mare pe străzi. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole