Încă un caz de coronavirus la Cluj – Cronica de luni

1. Un nou caz de îmbolnăvire a fost înregistrat, luni dimineața, la Cluj-Napoca. Noul caz de la Cluj e un contact al unui pacient pozitiv din Brașov. “Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timişoara şi câte unul în Bucureşti, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava”, informează Grupul de Comunicare Strategică. Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 ani şi sunt în carantină sau autoizolare. (Ziua de Cluj)

2. Un medic la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj, unde sunt internaţi pacienţii confirmați cu COVID-19 din Transilvania, a transmis un mesaj clujenilor. „Eu stau la spital. Tu stai acasă!” este mesajul transmis pe Facebook de Teodora Iacob, medic la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Mesajul este transmis prin intermediul unei fotografii în care, Teodora apare în costumul special de protecţie, ţinând în mâini o coală de hârtie. (Ziua de Cluj)

3. Spargere ca-n filme la Florești. Trei hoți au dat lovitura la o sală de jocuri și au fugit cu seiful plin de bani. (Ştiri de Cluj)

4. Emil Boc îi asigură pe clujeni că nu există pericolul să nu existe alimente, apă și medicamente: „Am inventariat situația de la toate supermarketurile din Cluj și vreau să vă asigur că există stocuri suficiente”, a spus primarul. (Ziar de Cluj)

5. Începând de luni, 16 martie, copiii cu semne de boală acută vor fi evaluați doar la Unitatea de Primire a Urgențelor de pe Calea Moților din Cluj-Napoca. Conform Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca nu vor fi preluați copii cu semne de boală acută direct în Clinicile Pediatrie I, II sau III. Copiii vor fi evaluați, inițial, în vederea triajului epidemiologic, în cortul amplasat în fața UPU, cu acces din strada Moților nr 68 și strada Cardinal Iuliu Hossu nr 55-57. (Ziua de Cluj)

6. Consiliul Local Cluj-Napoca a decis amânarea termenului limită pentru plata locurilor de parcare și a locurilor de veci până la finalul lunii iunie, pentru evitarea aglomerației, în contextul epidemiei de coronavirus. (Monitorulcj)

7. La Cluj a fost înființată o mișcare civică care își propune să-i ajute, în contextul epidemiei cu coronavirus, pe vârstnici sau pe cei cu afecțiuni grave. Cei care vor să se implice sunt invitați să se alăture grupului de voluntari. (Ziua de Cluj)

8. Aparatele care ar fi trebuit să degreveze singurele instrumente din Ardeal care pot depista infecția cu coronavirus, aflate e la Cluj, ar fi trebuit să fie operaționale de azi, dar nu sunt. E vorba de trei noi aparate depistate prin instituții spitalicești din Cluj și care ar putea ajuta la depistarea infecției cu coronavirus – găsite la Institutul Oncologic, la Institutul de Medicină Legală și la Universitatea de Medicină și Farmacie. Acestea ar fi trebuit să fie operaționalizate de azi, dar prefectul de Cluj Mircea Abrudean spune că acestea ”intră în procedură de validare” și că deocamdată se așteaptă reactivi pentru ele, diferite în fiecare caz. (Actual de Cluj)

9. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a dispus mai multe măsuri în scopul asigurării securității și sănătății angajaților și a cetățenilor cu care aceștia intră în contact, în contextul existenței riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole