Emil Boc, mesaj tranșant pentru clujeni: “În aceste vremuri trebuie să faci ce trebuie, nu ce îți place” – Cronica de vineri

1. Primarul Emil Boc, mesaj pentru clujeni în contextul pandemiei de coronavirus: “Partea plină a paharului rămâne că nu avem decese în România din cauza coronavirului și sper să putem păstra acest lucru. Toate aceste măsuri luate de autorități, aceste restricții impuse au ca scop tocmai acest lucru: să evităm ca oamenii să moară în România din cauza acestui virus. Într-adevăr numărul de cazuri e în creștere, dar nu e o creștere exponențială, care să fie extrem de îngrijorătoare. Asta înseamnă că măsurile impuse și implementate au eficiență. Evident că nu sunt foarte plăcute, dar în aceste vremuri trebuie să faci ce trebuie, nu ce îți place”. (Ziua de Cluj)

2. Clujeancă ieșită din perioada de autoizolare, luată joi seara cu izoleta din Florești. Primarul Horia Șulea: “A sunat la 112 pentru ca se simtea rau. VERDICT: INFECTIE URINARA !!!! Repet, infectie urinara! Foarte bine ca s-a intervenit cu aparatura specifica, cu protectie, nimeni nu isi asuma riscuri inutile!! La nivelul UAT Floresti, avem mai multe persoane in autoizolare, nici un caz suspect de coronavirus, nici un caz confirmat de coronavirus!” (Ziua de Cluj)

3. Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai a decis astăzi prelungirea măsurii de suspendare a cursurilor față în față până în 31 martie. Inițial, în 10 martie universitatea a decis suspendarea cursurilor până în 22 martie. (Ziua de Cluj)

4. Clujeanul amendat cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat autoizolarea impusă a fost depistat pe un șantier din Câmpia Turzii. Omul s-a dus la locul de muncă. (Știri de Cluj)

5. Un tânăr care ar fi consumat substanțe interzise a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autovehiculul pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca. (Ziua de Cluj)

6. Clujeanca în vârstă de 33 de ani, despre care s-a aflat aseară că a fost infectată cu coronavirus, s-a întors în această săptămână din Italia și s-a dus direct la rudele sale pentru a-și lăsa bagajele, înainte să se autoizoleze. Potrivit surselor, unchiul acesteia și restul membrilor cu care a intrat în contact sunt acum testați de urgență, fiind suspecți de infectarea cu coronavirus. Femeia s-a întors în țară cu mașina împreună cu alte persoane și a mințit la vamă despre țara din care a venit. Ulterior, aceasta s-a prezentat la UPU cu dureri în gât, fiind diagnosticată pozitiv cu coronavirus. (Ziar de Cluj)

7. Senatorul de Cluj, Marius Nicoară a recunoscut că a participat și el la ședința la care a fost prezent senatorul liberal Vergil Chițac și că se va autoizloa, conform recomandărilor legale. „Voi respecta regulile şi voi intra în procedură de izolare, aşa cum prevede legea”, a spus Nicoară, citat de ziarul Făclia. La fel a declarat și minstrul Agriculturii, Adrian Oros. (Actual de Cluj)

8. Consilierii județeni au aprobat schimbul de terenuri cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară pentru realizarea viitorului Spital Pediatric Monobloc. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole