
1. Coronavirus Cluj:
Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca suspendă cursurile în perioada 11 – 22 martie, ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu coronavirus. Decizia adoptată de Consiliul de Administrație al UBB ca măsură de prevenție presupune suspendarea temporară a cursurilor față în față, precum și a altor activități derulate în cadrul universității, care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, prelegeri, workshop-uri, competiții sportive, spectacole programate pentru perioada următoare). (Ziua de Cluj)
Conducerea Universității Tehnice Cluj-Napoca a decis să nu suspende cursurile pentru studenți. Vor fi anulate însă evenimentele cu un număr mare de participanți, gen conferințe sau workshopuri. De asemenea, UTCN a decis suspendarea activității Complexului de Natație. (Ziua de Cluj)
Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus că creșele din municipiul Cluj-Napoca nu vor fi închise. ”În acest moment s-a luat decizia să nu se închidă creșele, iar cine vrea să nu își ducă copilul la creșă poate face acest lucru”, a spus inițial viceprimarul Dan Tarcea. Ulterior Dan Tarcea a explicat că ”urmează să fie făcute consultări și cu cei de la DSP Cluj să se decidă cum este mai bine, dar acum nu se închid. Legea specifică că trebuie închise grădinițele și școlile, nu și universitățile și creșele”. (Știri de Cluj)
Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre măsurile luate de către autoritățile locale în oraș în contextul prevenirii răspândirii coronavirsului. “Toate evenimentele cu prezență mai mare de 2.000 de persoane au fost anulate, cele sub 1.000 de persoane vom vedea dacă rămân să se organizeze, însă au nevoie de autorizație de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj. Avem pe masă multe manifestări pentru viitoarele luni, TIFF, Jazz in the Pak, vom vedea cum vor evolua lucrurile la nivel național”, a spus edilul. (Ziua de Cluj)
Primăria dispune închiderea pieței de vechituri de pe strada Bobâlna în contextul măsurilor de combatere a Coronavirusului. (Ziar de Cluj)
Pregătirile pentru Neversea 2020 şi Untold 2020 merg înainte, anunţă organizatorii festivalului, în contextul măsurilor speciale de prevenţie luate de autorităţi pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus. (Ziua de Cluj)
Un bărbat revenit din Italia este căutat de Poliție prin tot Clujul. Acesta nu a luat măsura autoizolării la domiciliu. (Monitorulcj). Ba mai mult, a făcut un accident marți dimineața pe strada Horea, iar apoi s-a dus la autobaza Companiei de Transport Public (CTP) Cluj pentru a completa înțelegerea amiabilă. În acel moment, bărbatul i-a cerut angajatului Companiei de Transport Public Cluj să se grăbească pentru că el s-a întors din Italia azi-noapte, a declarat directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag. Angajatul CTP l-a luat la rost, moment în care șoferul a luat-o la fugă și și-a lăsat actele și telefonul pe masă. Toți angajații CTP cu care a intrat acesta în contact au fost trimiși acasă și vor face analize dacă se conformă că șoferul este bolnav. (Știri de Cluj)
3. 7.000 de metri cubi de deșeuri importați din Italia trebuie să fie neutralizați la stația privată de piroliză, aprobată de Primăria Cluj-Napoca tocmai pentru a arde gunoaiele Clujului. Acum, autoritățile se prefac că totul este în regulă, dar stația de piroliză va lucra ani de zile pentru italieni, în timp ce deșeurile rezultate din Cluj-Napoca cresc cât un munte. (Știri de Cluj) Deșeurile din Italia sunt depozitate pe platforma de la Pata Rât a Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca, regie aflată în subordinea Primăriei. (Adevărul).
4. Deșeurile din plastic și cauciuc importate din Italia, care au stârnit atât interesul presei cât și al Gărzii de Mediu, sunt păzite de locuitorii din barăcile improvizate lângă rampă. Cine i-a pus să le păzească și de ce? Nimeni nu știe nimic. Deși, locuitorii din zonă recunosc că sunt puși să aibă grijă de deșeuri, să fie cu ochii în patru la persoanele care apar în zonă, chiar să sară la bătaie dacă este cazul, reprezentanții Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) habar nu au despre ce este vorba. (Ziar de Cluj)
5. Parcul Ștefan cel Mare, cunoscut și ca “Mica promenadă” va fi transformat, printr-un proiect al primăriei. Investiția depășește 13 milioane de lei, bani de la bugetul local. (Monitorulcj)
6. Județul Cluj este pe locul trei în România la numărul de ansambluri rezidențiale aflate în construcție, după București și Ilfov. În Cluj se ridică 158 de ansambluri rezidențiale, investițiile însumând 10 miliarde de euro. (Ziua de Cluj)