Horea Uioreanu a fost eliberat din penitenciarul Baia Mare – Cronica de joi

1. Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost eliberat de judecători din penitenciarul Baia Mare. Acesta fusese condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2018. Curtea de Apel Cluj a redus cu 2 luni pedeapsa pe care trebuie să o execute Uioreanu, de la 6 ani și 6 luni, cât a fost sentința Tribunalului Cluj, în luna mai 2016, la 6 ani și 4 luni. Horea Uioreanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. (Știri de Cluj)

2. Incident teribil la Cluj! Un copil a murit electocutat în timp ce se juca cu prietenii într-o clădire în care se afla un transformator electric, în proximitatea zonei Pata Rât. (Ziua de Cluj)

3. O persoană din județul Cluj și una din județul Sibiu, suspecte de coronavirus, au fost testate la Cluj-Napoca. Rezultatele probelor analizate sunt negative. În ceea ce privește pacientul din Maramureș, confirmat cu coronavirus, starea acestuia s-a ameliorat și că urmează ca săptămâna viitoare să i fie retestat. Prefectura Cluj informează că, în acest moment, 651 de persoane sunt izolate la domiciliu și că nu se află nicio persoană în carantină. (Ziua de Cluj)

4. Ce maşină conduce Emil Boc? Edilul din Cluj-Napoca nu se fereşte să utilizeze transportul în comun zi de zi sau să meargă kilometri întregi pe jos. Boc a renunţat în cea mai mare parte la maşina personală şi deţine în garaj un Peugeot 208. Boc şi-a descris singur maşina într-un interviu recent acordat afirmând că este micuţă, sprintenă la semafoare, uşor de parcat în locurile complicate şi cu mici probleme la drumurile lungi, în special când bate vântul. (Monitorulcj)

5. Consiliul Județean Cluj va prelua un teren de circa 16 hectare din zona Becaș de la Universitatea de Științe Agricole și Mediciă Veterinară pentru a face noul Spital Pediatric Monobloc. (Ziua de Cluj)

6. Primarul Emil Boc a anunțat astăzi, în prezența comisarului european Mariya Gabriel, responsabil pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, că orașul Cluj-Napoca va aplica în acest an la titlul de European Capital of Innovation – Capitală Europeană a Inovării. Premiul pentru orașul care va câștiga acest titlu este de un milion de euro, respectiv câte 100.000 de euro pentru primele cinci orașe care vor ajunge pe lista scurtă. (Transilvania Reporter)

7. A fost anunțat un nou val de artiști la prima ediție a festivalului de muzică și artă /FORM Days, eveniment ce va avea loc între 2 și 5 iulie, la Castelul Rakoczi-Banffy din Gilău. Al doilea cap de afiş este Sepultura, o formație braziliană de death metal/ thrash metal/ groove metal ce a vândut până în prezent 20 de milioane de albume în întreaga lume. (Ziua de Cluj)

POZA ZILEI: Hotelul Astoria, construit pe locul local rău-famat! S-au descoperit câteva schelete…

Din 1910 până 1994, când clădirea a devenit sediul Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Hotelul Astoria a funcționat neîntrerupt, păstrându-și chiar și în perioada comunistă denumirea originală. La baza Cetățuii, fusese un local rău-famat – Mielul Alb (Fehér Bárány). Proprietarul acestuia era cunoscut ca fiind un om deosebit de avar și care nu se dădea în lături de la a face orice răutate pentru bani, scrie clujwebstory.ro. Zvonurile erau alimentate permanent, astfel că locul respectiv părea desprins dintr-o poveste de groază. La începerea săpăturilor pentru fundația hotelului, s-au descoperit câteva schelete fapt care a alimentat și mai mult zvonurile cu privire la crimele petrecute acolo și despre care se spunea că fuseseră victimele gazdei. În realitate, pe acest loc fusese un cimitir cu mult timp înainte ca Mielul Alb să fie construit. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

We are social

Ultimele articole