Coronavirus | Numărul clujenilor izolați la domiciliu a ajuns la 637 – Cronica de marţi

1. Numărul clujenilor izolați la domiciliu de teama coronavirusului a ajuns la 637 în această dimineață, toți veniţi în țară cu diverse mijloace – cu avionul sau mașina – din nordul Italiei, unde au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus. ”Majoritatea sunt pasageri veniți cu avionul, dar sunt și dintre cei veniți cu mașina, originari din Cluj, care au intrat în țară prin Bihor sau Satu Mare, au fost monitorizați de direcțiile de sănătate publică din acele județe și au fost evaluați”, a declarat prefectul Mircea Abrudean. (Actual de Cluj)

2. Primarul Emil Boc și Ion Țiriac vor să ridice un centru regional de tenis la Cluj. „Domnul Emil Boc ne-a confirmat că-l face la Cluj, imediat”, a declarat Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, la TV Digi Sport. În România se vor construi mai multe centre dedicate exclusiv acestui sport, a dezvăluit Ţiriac. (Ziua de Cluj)

3. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își alege marți, 3 martie 2020, rectorul pentru mandatul 2020-2024. Candidații înscriși în alegerile UBB pentru poziția de rector sunt Daniel David – psiholog, prorector responsabil cu Cercetarea, și Ioan Chirilă – teolog, președintele Senatului universitar. (Ziar de Cluj)

4. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că cea mai mare problemă referitor la drumurile județene este lipsa unor firme serioase care să execute lucrările. “Nu e normal să ai bani să asfaltezi 400 de kilometri de drum în județ și să nu ai firme care să facă lucrarea pentru că nu au angajați. Avem această situație în județ. Cea mai mare problemă e lipsa firmelor de construcții care să vină să se înscrie la licitații și să facă lucrările. Astăzi avem în cont 250 de milioane de euro bani europeni câștigați anul trecut pentru drumuri, dar unde am reziliat contractul și acum refacem licitația”, a spus Alin Tișe. (Ziua de Cluj)

5. Doi tineri, de 18 și 15 ani au ajuns pe mâna poliției după ce au bătut o pensionară neajutorată ca să-i fure verigheta. (Monitorulcj)

6. Un bărbat a murit după ce a căzut într-un puț de lift, pe un șantier aflat pe strada Stelelor, din comuna clujeană Baciu. (Ziua de Cluj)

7. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că în urma anchetei pe care a dispus-o la Spitalul de Copii nu s-a confirmat că pateul servit drept cină unei paciente ar fi fost cu viermi și a adaugat că, dat fiind faptul că acest caz a fost mediatizat de un parlamentar clujean, probabil s-a avut în vedere un scop electoral. ”Ideea a fost de a fi folosită informația de respectivul parlamentar cu scop electoral. Tu, ca palamentar, ce resurse ai atras, ce proiecte ai pentru județul tău?”, a spus președintele CJ Cluj. (Ziua de Cluj)

8. VIDEO – Imagini superbe cu Clujul anului 1942 (Știri de Cluj):

Adaugă comentariu

We are social

Ultimele articole