Peste 600 de clujeni sunt izolați la domiciliu după ce s-au întors din zone cu coronavirus – Cronica de luni

1. Un număr de 613 persoane se află în izolare voluntară la domiciliu, după ce s-au întors în județul Cluj din zone în care au fost confirmate cazuri de coronavirus. Peste 400 dintre acestea au călătorit cu avionul, iar restul cu mașina. (Ziua de Cluj)

2. Conducerea Universității de Medicină și Farmacie Cluj “Iuliu Haţieganu” din Cluj a suspendat cursurile, din cauza riscului de infectare cu coronavirus. În următoarele două săptămâni, toate cursurile se vor ține cu ajutorul unor platforme online. (Ziar de Cluj)

3. Duminică după-masă, la biserica ortodoxă de pe strada Poștei din Huedin au avut loc scene desprinse parcă din filme. Mai mulți rromi au dus în lăcașul de cult un sicriu pentru un ritual de jurăminte și blesteme. Jurămintele erau de genul că nu au făcut ceva, iar blestemele pentru cei care au scos poveștile. „Jur că n-am f****-o”, rostește unul dintre bărbați în sfânta biserică. Tot circul a fost regizat de preotul Ioan Tonca, care înainte de începerea ritualului, se poate vedea pe imagini, încasează o sumă de bani. Video Info Huedin:

4. Vântul puternic care a bătut luni la prânz la Cluj a lăsat în urma sa clădiri fără acoperiș, mașini avariate și un drum blocat. Galerie foto cu distrugerile, în Ziua de Cluj.

5. Mâncare cu viermi la Spitalul de Copii Cluj, de pe strada Moților. “Am primit mâncare cu viermi și goange. Având în vedere că sunt internată în spital cu un copil de nici 3 ani, vă rog să faceți public acest caz și să se ia măsuri de urgență. Am primit la cina pateu cu viermi”, a relatat o mămică. Instituția Prefectului a solicitat Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj să efectueze verificări imediate. (Ştiri de Cluj)

6. Primăria a atribuit licitația de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 societății Diferit Cluj. Licitația organizată în urmă cu un an a fost câștigată de Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj, dar Diferit a atacat decizia la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care i-a dat câștig de cauză. ARL a apelat la instanță, dar în decembrie 2019 Curtea de Apel Cluj a decis că Diferit este câștigătoarea de drept a licitației. Contractul de 8,7 milioane de euro cuprinde proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor. (Ziua de Cluj)

6. Aplicația de taxi Free Now, înlocuitoarea lui Clever, îi disperă pe clujeni: e cretin făcută, îi defavorizează pe taximetriști și îi întârzie pe clienții simpli. (Ziar de Cluj)

7. Sociologul clujean Vasile Dâncu îi răspunde Ancăi Alexandrescu, pe care o numește ”văduva neagră din PSD”, după ce aceasta a susținut că PSD a amânat congresul nu din cauza coronavirusului, ci din cauza grupului de la Cluj. (Ziua de Cluj)

8. Ofertă unică pe piața imobiliară clujeană – un monument istoric, parte a ansamblului arhitectonic din Piața Unirii, a fost scos la vânzare. Palatul este evaluat la 6,6 milioane de euro. Este vorba de clădirea de pe strada Napoca nr. 5.

Adaugă comentariu

We are social

Ultimele articole