OFICIAL – Pacient confirmat cu coronavirus, internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj (VIDEO)

Oficiali ai Ministerului Sănătății cu confirmat, în urmă cu puține momente, că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș, a fost confirmat drept infectat cu virusul COVID-19 și a fost transferat, deja, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj.

”Mai avem două confirmări de coronavirus. Un bărbat din Maramureş întors din Italia în 25 februarie. (…) O femeie de 38 de ani din Timişoara care în 17 februarie a fost o zi la Bergamo, iar în 25 februarie a prezentat simptome. În 27 februarie a mers la spital”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara care a fost la Bergamo şi care a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie, pe 27 februarie a mers la medic, a fost izolată la domiciliu iar vineri a fost declarată pozitiv. „În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respratorie, astăzi e într-o stare mai bună” a spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ambii pacienţi vor fi trataţi în centrele regionale unde se află în prezent.

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj, transmite news.ro.

Știre în curs de actualizare

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole