Caz șocant la Cluj: Câine ucis, tranșat și mâncat de niște muncitori vietnamezi – Cronica de joi

1. Polițiştii şi procurorii clujeni desfăşoară cercetări în cazul furtului şi uciderii unui câine care păzea un castel din comuna Gilău, existând suspiciuni că animalul ar fi fost tranşat de muncitori vietnamezi sau indieni pentru a-l mânca. Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat că în acest caz se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi uciderea animalelor cu intenţie fără drept. (Ziua de Cluj)

2. Coronavirus Cluj: Până miercuri seara, nicio persoană nu a fost confirmată cu infectarea cu noul Coronavirus în judeţul Cluj. Au fost identificate în judeţ 6 locaţii pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerinţele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune. Totalul persoanelor evaluate medical la sosirea pe aeroportul din Cluj este de 751 de persoane, din care 487 sunt în judeţul Cluj, izolaţi voluntar la domiciliu. Toţi sunt asimptomatici. Kiturile pentru determinarea Coronavirusului vor ajunge astăzi în judeţul Cluj (Ziua de Cluj)

3. Edilul comunei clujene Chinteni, Lucia Suciu, îndeamnă localnicii la calm după ce a primit mai multe sesizări referitoare la faptul că, pe raza localității, ar fi mai multe persoane recent întoarse din Italia. “Am solicitat institutiilor abilitate sa se sesizeze si sa faca verificarile de rigoare. Am fost informati ca respectivele persoane s-au intors in tara de sapte zile si au fost supuse controalelor aferente. Au venit din zona Napoli, nicidecum din zona afectata de coronavirus. Va rugam sa va pastrati calmul!!! Pe raza comunei Chinteni nu avem situatii care sa creeze motive de ingrijorare. Va multumesc pentru intelegere!”, a transmis, într-un mesaj postat pe Facebook, primarul Lucia Suciu. (Ziua de Cluj)

4. Primarul Emil Boc a anunțat că vor fi introduse trei linii noi de troleibuz în Cluj-Napoca până la 1 iulie: Linia 2 pe traseul Mănăștur – Gară, Linia 10 Gheorgheni – Bulevardul Muncii, Linia 14 Mănăștur – Bulevardul Muncii. (Monitorulcj)

5. Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore un șofer belgian care s-a urcat la volan într-o stare avansată de ebrietate și a fost implicat într-un accident rutier pe strada Oașului din Cluj-Napoca, pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. (Ştiri de Cluj)

6. Bugetul Sălii Polivalente din Cluj pe anul acesta este estimat la 9 milioane lei (aproape 1,9 milioane euro), mai mare cu aproximativ 200.000 lei față de anul trecut. În comparație cu anul precedent, Sala Polivalentă estimează venituri mai mici și cheltuieli mai mari. În nota de fundamentare a propunerii de buget se menționează faptul că angajații vor fi motivați și fidelizați și trimiși în delegații pentru a se specializa. 40% din cheltuielile estimate pentru anul acesta sunt destinate pentru angajați. (Ziar de Cluj)

7. Banca Transilvania a acordat companiilor finanțări de 10,5 miliarde de lei anul trecut, în special celor profilate pe producție, comerț și tehnologia informației, aproape 10.000 de români fiind creditați pentru cumpărarea de locuințe. (Ziua de Cluj)

8. Numărul turiștilor străini care au vizitat Clujul anul trecut a scăzut față de 2018. În anul 2019 au fost cazaţi 667.271 turişti, din care 135.225 turişti străini, adică 20,3% din totalul turiştilor. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, numărul turiştilor străini a scăzut cu 3,6%. Cei mai mulţi dintre aceştia provin din: Ungaria (20.499), Germania (17.398), Italia (14.390), Regatul Unit (9.788), Franţa (8.040) şi SUA (7.341). (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole