Lista candidaților PNL Cluj pentru parlament: un ministru, un fost pesedist și doi primari – Cronica de miercuri

1. PNL Cluj are candidați noi, dar și traseiști, pe care îi propune pentru alegerile parlamentare. S-a făcut o listă pentru cazul în care alegerile parlamentare ar avea loc o dată cu cele locale, dar dacă acestea vor avea loc în toamnă, atunci lucrurile s-ar putea schimba. Pentru Camera Deputaților sunt patru candidați pe locuri eligibile: 1. Adrian Oros (ministrul Agriculturii) / 2. Radu Moisin (fost primar interimar și viceprimar) / 3. Sorin-Dan Moldovan / 4. Cristina Burciu (venită din PSD Turda). Pentru Senat, pe singurul loc eligibil candidează Mircea Moroșan (actualul primar din Huedin). (Știri de Cluj)

2. După Spitalul Județean de Urgență, și Spitalul Municipal (Clujana) intră în carantină. „Având în vedere contextul actual privin infecția cu noul Coronavirus, cu riscul apariției infecțiilor cu acest microogranism și cu riscul transmiterii infecțiilor încă din perioada incubației ( de către persoane fără simptomatologie). Începând cu data de 25.02.2020 instituim ca măsură de urgență interzicerea accesului vizitatorilor și aparținătorilor la nivelul tuturor secțiilor/compartimentelor Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca (instituirea carantinei)”, a transmis conducerea spitalului. (Ziua de Cluj)

3. Coronavirusul nu a îmbolnăvit încă pe nimeni la Cluj, dar clujenii au fost “virusați” de isteria măștilor de protecție, care a cuprins toată țara. La Cluj, măști de protecție nu se mai găsesc în farmacii. Ziar de Cluj a găsit astăzi stocurile epuizate la toate farmaciile aflate în zona Pieței Mihai Viteazul. Am vorbit cu farmacistele ca simpli clienți și astfel am aflat că unele farmacii nu mai au deloc stocuri de măști de ieri, iar altele de o săptămână.

4. Autostrada Transilvania, deblocată spre graniță. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deblocat licitaţia pentru tronsonul de 13 km din Autostrada Transilvania cuprins între Nuşfalău şi Suplacu de Barcău. (Ziua de Cluj)

5. Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca estimează venituri de 184,8 milioane de lei în 2020. Cheltuielile pentru investiții bugetate pentru anul acesta sunt de 73,5 milioane de lei, cea mai mare parte din bani provenind din fonduri europene. Principalele investiții: 6 tramvaie, 10 autobuze pentru elevi și 64 sisteme de ticketing. (Monitorulcj)

6. Tâlhărie ca-n vestul sălbatic într-un hotel din Cluj. Trei tineri ar fi dat buzna în camera în care se afla un tânăr de 27 de ani, din Piatra Neamț, și i-ar fi sustras banii prin amenințare. Cei trei au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii clujeni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. (Ziua de Cluj)

7. Consiliul Județean Cluj a achiziționat noi echipamente medicale ultraperformante, în valoare de peste 2.500.000 de lei, pentru Spitalul de Copii. (Ziar de Cluj)

8. Accident între Cluj și Turda. O mașină s-a răsturnat în mijlocul drumului, în localitatea clujeană Mărtinești, pe sectorul de drum cu parapeți despărțitori. Se pare că mașina s-ar fi răsturnat după ce ar fi lovit parapetele. (Ziua de Cluj)

POZA ZILEI: Povestea podurilor Clujului: știai de Podul Mare, Podul Nemților sau Podul Zburător

Cele 15 poduri ale Clujului, mai vechi sau mai noi sunt punți de legătură între diverse puncte ale orașului, podurile din zona industrială fiind la fel de pitorești, chiar dacă mult mai neglijate și în mare parte deteriorate. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole