Au început lucrările pe Tipografiei. Cum arată zona acum și când va fi gata șantierul (FOTO)

Strada Tipografiei, din centrul orașului, a fost închisă în această dimineață, deși acest lucru trebuia să se întâmple încă de ieri. Muncitorii au început deja lucrările, iar asfaltul a fost decopertat. La finalul șantierului, strada va avea regim semi-pietonal, urmând ca parcările la bordură să fie desființate. Întregul proces va dura aproximativ un an.

“Se dorește ca prin amenajarea tronsonului străzii Tipografiei, creșterea siguranței cetățenilor și a conducătorilor auto prin asigurarea condițiilor optime de siguranță și confort pentru circulația auto și pietonală, drumurile astfel asfaltate vor fi încadrate cu borduri și prevăzute cu rigole carosabile de acostament, drumul va fi marcat cu semne de circulație și va fi prevăzut cu trotuare pentru pietoni. Amenajarea tronsonului străzii Tipografiei se va face utilizând pavaje din pavele granit și dale de piatră granit. Dotările prevăzute pe spațiul tronsonului de stradă amenajat sunt: suporți pentru biciclete, arbori cu grilaje de protecție și loc de stat jos din lemn. La fiecare arbore îi corespunde un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție pentru iluminatul ambiental al vegetației înalte”, arată Primăria, conform Monitorul de Cluj.

În prezent se lucrează la finalizarea lucrărilor pe strada Regele Ferdinand, muncitorii amenajând trotuarul din zona magazinului Central acolo unde, conform proiectului, ar urma să “răsară” o mică piațetă. Lucrările pe această arteră ar trebui să se încheie undeva la finalul lunii aprilie, după cum au mărturisit mai mulți muncitori reporterului Cronica de Cluj.

 

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole