1. Întrebat despre aglomerația și haosul de pe centura Donath – Florești, primarul Clujului, Emil Boc, arată cu degetul spre administrația din localitatea vecină orașului. “A fost o eroare din partea Floreștiului că a deschis această centură, care a afectat grav calitatea vieții celor din Grigorescu. Soluția este centura metropolitană, avem 22 din 31 de avize necesare pentru demararea proiectului. Acolo nu era centură, era un drum de pământ transformat în centură ad-hoc”, a declarat edilul Clujului. (Ziua de Cluj)
2. Patru știri cu coronavirus:
Două clujence care au venit cu un autocar din zona Veneția au fost așteptate de Poliția Cluj la Autogara Beta. Ceşe două femei au venit din zona Veneția până la Sebeș, de unde au luat un alt autocar. Cele două au fost monitorizate încă de la graniță. Un echipaj le-a chestionat sumar la autogară, dar nu prezentau semne ale bolii. Cele două femei au fost plasate în carantină timp de 14 zile. (Ştiri de Cluj)
Clujul pregătește 197 paturi de spital pentru plasarea în carantină a unor eventuale persoane infectate cu noul coronavirus. Pe lângă cele 9 locuri de izolare de la Spitalul de Boli Infecțioase și alte 55 de locuri de la Clinica de Medicina Muncii, alte 133 de paturi vor fi pregătite în încă 4 locații din Cluj pentru eventualele persoane suspecte de infectare cu coronavirusul din China, care ar putea ajunge la Cluj, a declarat, pentru Ziua de Cluj, prefectul Mircea Abrudean. (Ziua de Cluj)
Aeroportul Cluj a pus în aplicare noile măsuri speciale transmise începând de Ministerul Sănătății şi a început procesarea pasagerilor veniți din Italia prin filtru suplimentar din aerogara veche, separat de restul călătorilor. Fiecare pasager de pe cursele din Italia este supus unor proceduri speciale. Un medic de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, împreună cu angajații cabinetului medical din cadrul aeroportului evaluează datele și parametrii medicali ai pasagerilor, iar în cazul în care, unul dintre călători prezintă suspiciunea de infectare cu coronavirus, acesta este izolat și preluat de autoritățile medicale. (Ziua de Cluj)
VIDEO Conferențiar doctor Mihaela Lupșe, șef disciplină Boli Infecțioase în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, vorbește despre măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19. (Ziua de Cluj)
3. Comisarii de la Comisariatului Județean Pentru Protecția Consumatorilor au închis azi cinci puncte de lucru ale shaormeriei MAMA MANU. Au fost identificate următoarele probleme: ”produse care au fost depozitate necorespunzător sau la care le-a fost schimbată starea termică, produse fără elemente de identificare caracterizare, lipsă informații alergeni și preparate care provin din produse decongelate și lipsa verificării metrologice aferente cântarelor”. (Ziar de Cluj)
4. Senatorul Marius Nicoară, ales pe listele PNL, dar care trecuse ulterior la ALDE, s-a afiliat din nou grupului parlamentar PNL din Senat, după ce grupul ALDE s-a desfiinţat în urma “dezertării” mai multor senatori. “Am avut o discuţie cu Tăriceanu si după aceea am decis să mă afiliez grupului PNL. Îmi pare rău de Tăriceanu pentru că este un om deosebit. Pe de altă parte, este o chestiune destul de naturală, am plecat din partid din constrângeri statutare și apoi m-am reîntors în PNL. Am plecat pentru condamnare, este adevărat că era o chestiune de cod rutier, dar statutul nu face excepţie, dar eu mi-am ispășit pedeapsa. Nu mă vedeam candidând din partea ALDE”, a declarat Marius Nicoară. (Ziar de Cluj)
5. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care are ca scop supralărgirea și modernizarea străzilor Constantin Brâncuși și Borhanciului în vederea rezolvării problemelor de trafic. Proiectul prevede trecerea unei suprafețe de teren din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca în administrarea Primăriei Cluj-Napoca. (Ziua de Cluj)
6. Zece polițiști clujeni, care cereau mită de la șoferi, au fost condamnați la închisoare după șase ani de proces. (Ştiri de Cluj)
7. În perioada ianuarie-decembrie 2019, Poliţia Locală a ridicat 7.732 autovehicule pentru opriri, staționări și parcări neregulamentare. Dintre acestea, mai mult de jumătate erau înmatriculate în județul Cluj. Topul de proveniență a mașinilor ridicate în 2019 la Cluj: CLUJ: 4.108, BUCUREȘTI: 648, MARAMUREȘ: 327, BISTRIȚA-NĂSĂUD: 300, NUMERE STRĂINE: 290. (Monitorulcj)