Coronavirus Cluj. Măsuri speciale pe aeroport / Pasagerii din Italia, consultați pe loc – Cronica de luni

1. Pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj se implementează noi măsuri în vederea combaterii răspândirii coronavirusului. Pentru pasagerii care se întorc din Italia a fost creat un filtru suplimentar, amplasat în terminalul vechi al aeroportului, care asigură accesul separat de restul pasagerilor. De asemenea, călătorii care sosesc la Aeroportul Cluj cu cursele din nordul Italiei sunt supuși unor proceduri speciale. Un medic de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, împreună cu angajații cabinetului medical din cadrul aeroportului evaluează datele și parametrii medicali ai pasagerilor, iar în cazul în care, unul dintre călători prezintă suspiciunea de infectare cu coronavirus, acesta este izolat și preluat de autoritățile medicale. (Ziua de Cluj)

2. Al treilea deces provocat de gripă la Cluj! Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei în toată ţara a ajuns la 45. Ultima persoană care a decedat de gripă este un bărbat de 55 de ani din judeţul Cluj, confirmat cu virus gripal tip A în curs de subtipare. Bărbatul din Cluj, care a murit vineri, 21 februarie, avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal. Acesta este cel de-al treilea deces cauzat de gripă la Cluj, în acest sezon. În 29 ianuarie a murit un copil în vârstă de 4 ani, iar, în 17 februarie, un bărbat în vârstă de 84 de ani. (Ziua de Cluj)

3. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se va întruni în această seară, după cel Național, pentru a găsi spații de carantină pentru coronavirus. Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că discuțiile de luni seara se vor axa pe necesitatea găsirii unui spațiu cu 100 de paturi, unde să fie izolate și tratate cazurile de coronavirus care ar putea apărea. Este vorba despre un spațiu în care să fie cazați 2 pacienți într-o cameră și care să fie perfect izolat. O parte dintre pacineți pot fi acum izolați la Spitalul Clinic de Boli Infecționase, dar nu sunt locuri pentru un număr de 100 de pacienți. (Ştiri de Cluj)

4. Administraţia Naţională de Meteorologie a menţinut avertizarea Cod roşu de vânt puternic, care vizează zona de munte din 14 judeţe şi a actualizat-o pe cea de Cod portocaliu, aceasta vizând 22 de judeţe, printre care şi Clujul, ambele fiind valabile până la ora 18:00. Vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110-130 km/h,spulberând zăpada şi diminuând semnificativ vizibilitatea. (Ziua de Cluj)

5. O autospecială și o auto-platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi au intervenit pentru a degaja o tablă desprinsă de pe acoperișul unui bloc cu 10 etaje, situat pe str Mehedinți din municipiul Cluj-Napoca. (Ziua de Cluj)

6. Accident la urcare pe Feleac. Traficul a fost blocat după ce o mașină s-a răsturnat pe carosabil. (Ştiri de Cluj)

7. Înlocuirea autobuzelor cu troleibuze pe liniile 23, 33, 34 și 48 se amână: licitația a fost anulată. (Ziar de Cluj)

8. 16 comune din județul Cluj vor fi cadastrate gratuit, din bani europeni. (Monitorulcj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole