Clujul se pregătește de impactul coronavirusului. Ce măsuri ia Aeroportul Internațional “Avram Iancu”

Instituțiile publice au început să-și ia măsurile necesare în cazul în care noul virus 2019-nCoV va ajunge în România și la Cluj. Conducerea Aeroportului Internațional “Avram Iancu” a anunțat, printre altele, crearea unui filtru special pentru pasagerii care vin din Italia, situat în vechiul terminal. Nordul Italiei este afectat de epidemie, fiind deja anunțate 152 de infectări și 4 decese.

“Pentru pasagerii care se întorc din Italia a fost creat un filtru suplimentar, amplasat în terminalul vechi al aeroportului, care asigură accesul separat de restul pasagerilor. De asemenea, călătorii care sosesc la Aeroportul Cluj cu cursele din nordul Italiei sunt supuși unor proceduri speciale. Un medic de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, împreună cu angajații cabinetului medical din cadrul aeroportului evaluează datele și parametrii medicali ai pasagerilor, iar în cazul în care, unul dintre călători prezintă suspiciunea de infectare cu coronavirus, acesta este izolat și preluat de autoritățile medicale.
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a implementat o serie de măsuri în vederea combaterii răspândirii coronavirusului. În acest sens, au fost distribuite pasagerilor materiale informative și carduri de alertă, iar călătorii care ajung la Aeroportul Cluj din zonele afectate de coronavirus sunt supuși unor controale medicale. De asemenea, au fost sporite măsurile de igienă din cadrul aeroportului prin dezinfectarea frecventă a spațiilor publice, iar asistenții medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin permanent pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale.

Aeroportul Cluj colaborează în permanență cu autoritățile din domeniul sănătății publice, cu autoritățile care își desfășoară activitatea în cadrul aeroportului, dar și cu companiile aeriene pentru implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului”, a anunțat instituția.

foto: Aeroportul Internațional “Avram Iancu”, via Facebook

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole