Derby pe Cluj Arena. Liga a II-a se reia cu “U” – FC Argeș, meci de tradiție în fotbalul românesc – Cronica de Sport

1. CFR Cluj a remizat, 1-1, cu FC Sevilla, în manșa tur a 16-imilor Europa League, disputată joi seara, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, în fața a peste 20.000 de spectatori. Ciprian Deac a deschis scorul dintr-un penalty acordat ca urmare a consultării sistemului VAR de către arbitrul de centru, în timp ce oaspeții au reușit egalarea cu opt minute înainte de final, prin En-Nesyri. Returul e programat joia viitoare, de la ora 22:00, în Spania. (Ziua de Cluj)

2. Mai jos, puteți citi cele mai importante declarații după partida dintre CFR și Sevilla (1-1):

Ricardo Cadu, fost jucător al CFR Cluj: “Va fi foarte greu la Sevilla, dar mai au șanse să treacă de ei. Băieții au făcut un joc bun și să nu uităm că vorbim de un joc bun împotriva Sevillei, nu vorbim de o echipă oarecare. Problema este că în Spania va fi greu pe terenul lor, cu atmosfera de acolo. A fost impresionant să o ții pe Sevilla fără șut pe poartă până la gol și chiar dacă nici una din echipe nu a avut șuturi pe poartă până la goluri, mie tot CFR mi s-a părut mai periculoasă.” (Ziua de Cluj)

Ciprian Manea, jucător CFR Cluj: “A fost un meci foarte dificil cu o echipă foarte puternică. S-a văzut că au multă calitate, dar eu cred că ne-am ţinut foarte bine. Chiar în prima repriză, în primele 15 minute, am fost acolo sus, pe ei… şi în a doua repriză la început la fel. Îmi pare rău că am primit gol aşa de uşor. Dar asta este, sperăm ca în retur să îi batem”. (Agerpres)

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj: ” Băieții au dat totul, au încercat să se auto-depășească. Prima repriză a fost echilibrată, am avut și noi acțiuni periculoase, ei au jucat cu trei fundași centrali, cu Gudelj un fel de libero. După pauză am început extraordinar, am dat gol meritat, dar după, din păcate, băieții au cedat puțin fizic, s-au retras.” (Monitorul de Cluj)

Julen Lopetegui, antrenor FC Sevilla: “Echipa a jucat cum a trebuit să joace, din păcate terenul a fost foarte rău, dar încercăm să recuperăm în retur. Ceea ce contează este că echipa a avut o mentalitate bună, am făcut schimbările necesare și astfel am reușit să nu lăsăm poarta adversă fără gol primit.” (Sportul Clujean)

3. Universitatea Cluj și FC Argeș se întâlnesc deseară, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, în primul meci al anului din Liga a II-a și într-unul dintre cele mai interesante ale etapei. Unul dintre derby-urile de tradiție din fotbalul românesc, duelul dintre “U” și echipa piteteșeană va fi prima ocazie pentru fanii Universității de a-i urmări la lucru pe noii veniți la echipă în această iarnă. De altfel, mai mulți dintre ei și-ar putea face debutul în tricoul alb-negru, iar un prim 11 al clujenilor ar putea arăta în felul următor: Dur-Bozoancă – Inacio, Mureșan, Telcean, Neciu – Barbu, Dican – Mailat, Goga, Ștefănescu – Goga. (Cronica de Cluj)

4. Într-o atmosferă superbă, echipa națională de baschet masculin a României a cedat confruntarea de joi seara, din BT Arena, contra campioanei mondiale, Spania, scor 71-84. În partida care a contat pentru calificările la EuroBasket 2021, pentru “tricolori” a debutat și americanul Kris Richard, al doilea naturalizat, după Giordan Watson. Cel mai bun marcator al României a fost Emanuel Cățe, cu 19 puncte. (Monitorul de Cluj)

foto: FC Universitatea Cluj via Facebook

 

 

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole