Drumul expres Tureni – A3 ar putea fi gata anul viitor – Cronica de luni

1. Drumul expres care va face legătura între şoseaua Cluj-Turda şi Autostrada Transilvania ar putea fi gata anul viitor, crede primarul Emil Boc. Invitat la emisiunea ZIUA LIVE, primarul a precizat că a obținut sprijinul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru acest proiect foarte important pentru a conecta Cluj-Napoca la autostrada A3. “Mergi pe 4 benzi de la Cluj înspre Turda, când ajungi în Tureni faci dreapta și pur și simplu în 5 kilometri te-ai conectat la autostradă și te duci mai departe. Am salva mult timp în trafic și am descongestiona și Turda, dar și tronsonul Gilău-Cluj”, a declarat Emil Boc. (Ziua de Cluj)

2. Sindicatul Polițiștilor Europeni ia apărarea polițistului acuzat că s-a masturbat în cabina de probă a unui magazin, într-un mall din Cluj, și susține că acesta este nevinovat. (Ştiri de Cluj)

3. Dialog înţepător, de la distanţă, între profesorii Ioan Chirilă şi Daniel David, cei doi candidați pentru poziția de rector al celei mai mari universități din țară. “Mi-aș fi dorit să ne detașăm puțin de uzanțele mediului politic” vs “ca psiholog vă spun că insinuările arată cu adevărat esența oamenilor”. (Ziua de Cluj)

4. Liviu Alexa, fost președinte interimar al PSD Cluj, susține într-un interviu că actualul lider interimar al organizației, Gheorghe Simon, “vrea să le dea o țeapă primarilor PSD Cluj, înlocuindu-i cu candidați Pro Romania în ultima secundă”. (Ziar de Cluj)

5. Prelungirea liniei de tramvai din Cluj până în Florești se poate face doar după ce va fi gata centrura metropolitană. (Ziua de Cluj)

6. Imobilele scoase la vânzare pe cea mai scumpă piață din țară, Cluj-Napoca, rămân pe piață nu mai puțin de trei luni, una dintre cele mai mari perioade din țară, conform unei analize imobiliare. (Actual de Cluj)

7. Alexandru Butoi, specialist la Agenţia Naţională Anti-Doping, a dezvăluit că celebrul Arnold Schwarzenegger s-a dopat cu Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj. Conducerea fabricii Terapia recunoaște că a fabricat și comercializat marca Naposim în perioada 1964-2008, producția fiind stopată în luna iulie 2008, „datorită întreruperii producției de materie primă în urma anchetelor internaționale de dopaj dar și nevoii de conformare la reglementările industriei farmaceutice, care interzic fabricarea medicamentelor derivate cortizonice pe fluxurile tehnologice uzuale, pentru a preveni contaminarea încrucișată”. (Monitorulcj)

POZA ZILEI: Cluj-Napoca, la finalul anilor ’70

Final de anii 70 cu autobuze Ikarus 280, Roman 112 si un ultim TV20 pe locatia viitoarei parcari de troleibuze si tramvaie. (foto: Muzeul de Transport Public Cluj-Napoca)

 

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole