S-a deschis primul magazin de canabis la Cluj – Cronica de joi

1. S-a deschis primul magazin de canabis la Cluj! Prima unitate din rețeaua Legalizeit România a devenit funcțională în centrul Clujului. Printre produsele comercializate se numără ulei, cremă și tinctură CBD; semințe de cannabis; vaporizatoare; bețișoare parfumate; pastă de dinți, apă de gură, bomboane, cristale, capsule, ciocolată pe bază de CBD. Canabidiolul (CBD) este unul din compușii care se găsesc în planta de canabis. Cel mai cunoscut compus al plantei este tetrahidrocanabinolul (THC), cea mai activă substanță din marijuana. În general, uleiul CBD este extras din cea mai puțin procesată formă a plantei, cunoscută sub numele de cânepă. Cânepa și marijuana provin din aceeași specie, Cannabis Sativa, diferența constând în concentrațiile de THC și de CBD. (Ziua de Cluj)

2. Polițiștii de la Turda i-au amendat, joi, pe administratorii drumului DN 1 E60, după ce traficul pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca a fost blocat. Cei de la CNAIR au fost amendați pentru că nu și-au îndeplinit atribuțiile, neintervenind pentru a îndepărta zăpada și pentru a împrăștia material antiderapant. În urma neîndeplinirii atributiilor ce ii revin, CNAIR a fost sancționat contravențional cu 40 de puncte amendă, respectiv 5.800 lei. Traficul pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca a fost blocat, pe ambele sensuri, mai bine de o oră pentru ca drumarii să poată deszăpezească. (Ştiri de Cluj)

3. Primăria Cluj vrea să pună praguri de sol în 20 de zone din oraș. ”Am avut discuții în Comisia de Circulație și am identificat cel puțin 20 de zone în oraș unde ar trebui să mai montăm praguri de sol pentru a tempera viteza. Vedem în ultima perioadă că se întâmplă tot mai multe accidente în oraș. Aproape în fiecare zi se întâmplă accidente cu victime și în foarte multe cazuri sunt implicați șoferi în stare de ebrietate. Tocmai de aceea am demarat în această săptămână și vor continua și în perioada următoare acțiuni comune de prevenție ale poliției rutiere și locale. Dorim să limităm aceste cazuri”, a declarat Dan Tarcea. (Ziua de Cluj)

4. Actualul sistem de alarmare a populației în Cluj-Napoca este uzat atât fizic cât și moral. Mijloacele din componența acestuia sunt vechi de cel puțin 40 de ani. (Ziar de Cluj)

5. Pe un grup de socializare dedicat celor care caută sau oferă chirii în Cluj-Napoca s-a discutat despre întâmplările prin care unii chiriași au trecut. Unele, deși par haioase scot, de fapt, la lumină diverse lucruri care nu sunt în regulă ori din punct de vedere legal ori moral. Detalii în Monitorulcj

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole