Primul trofeu din 2020. “U”-BT a câștigat Cupa României în fața a aproape 3000 de fani – Cronica de Sport

1. Universitatea Cluj joacă mâine primul meci de pregătire după revenirea din cantonamentul din Antalya. Gruparea clujeană va întâlni de la ora 11:00 pe Unirea Dej, formație din Liga a III-a. Apoi, sâmbătă, trupa lui Adi Falub va bifa două “amicale”. Primul se va juca de la ora 11:00, cu Metalurgistul Cugir (liga a III-a), iar de la ora 13:00 se va desfășura testul cu o grupare din liga a IV-a, Victoria Cluj. (fcuniversitateacluj.ro)

2. Într-o atmosferă electrizantă și susținuți de aproape 3000 de fani, baschetbaliștii de la “U”-Banca Transilvania au cucerit, luni seara, Cupa României, în fața campioanei CSM Oradea, 68-61. Partida disputată în Sala Sporturilor “Horia Demian” a fost condusă de la un cap la altul de “studenți”, adversarii reușind să se apropie în câteva rânduri la maximum 5 puncte.  Cel mai bun marcator a fost Darko Planinic, cu 17 puncte, însă MVP-ul partidei a fost desemnat Donatas Tarolis, cel care a strâns 10 puncte în 35 de minute petrecute pe parchet și un indice de 17 la eficiență. A fost pentru prima dată în istorie când gazda turneului final reușește să câștige Cupa. (u-bt.ro)

3. Antrenorul baschebtalișitlor de la “U”-Banca Transilvania, Mihai Silvășan, le-a dedicat fanilor și antrenorului coordonator, Dejan Vujosevic, trofeul câștigat luni seara. Vujosevic, unul dintre cei mai reputați tehnicieni din baschetul european, este dependent de dializă, efectuând o cură de tratament chiar în ziua finalei. “Galeria a fost al șaselea jucător pentru noi, vrem să ne bucurăm împreună la fiecare meci și să câștigăm tot împreună și titlul național. Titlul îi este dedicat și domnului Vujosevic, care astăzi, de exemplu, a fost la dializă până la ora 12. Vine adesea foarte obosit și depune o muncă grea”, a spus Silvășan. (u-bt.ro)

4. Joseph Bouasse Ombiogno, un mijlocaş ofensiv camerunez de 21 de ani, este noul transfer al Universității Cluj, anunță liga2.ro. Fotbalistul are o poveste desprinsă din filmele de Hollywood, fiind abandonat în gara din Roma de un presupus impresar care i-a promis un trasfer în fotbalul italian, pe vremea când avea 16 ani. Bouasse a fost remarcat, până la urmă, de scouterii clubului roman și transferat echipa de tineret, de unde avea să fie promovat la prima formație, unde a și debutat în Serie A. Ultima dată a evoluat la Vicenza, în Serie B. (Liga2.ro)

foto: u-bt.ro via Facebook

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole