Șapte școli din Cluj au fost închise parțial ca urmare a numărului mare de cazuri de gripă – Cronica de joi

1. Șapte școli din Cluj au fost închise parțial ca urmare a numărului mare de cazuri de gripă. Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână. La nivel naţional s-au raportat 7.022 de cazuri de gripă clinică, numărul fiind aproape dublu faţă de cazurile raportate săptămâna trecută. Până în prezent 18 persoane au murit din cauza gripei. (Ziua de Cluj)

2. Clujenii au parte de un final de săptămână cu temperaturi destul de scăzute, anunță meteorologii de la ANM. Astfel, vineri, temperaturile vor fi cuprinse între 3 grade Celsius și -1 grad Celsius, iar cerul va fi variabil. Sâmbătă, vremea se răcește considerabil, valorile termice fiind cuprinse între 1 grad și -12 grade. De asemenea, cerul va fi predominant senin. Temperaturile se mențin scăzute și duminică, anunță meteorologii, acestea fiind cuprinse între 5 grade și -9 grade. Totodată, cerul va fi predominant senin. (Știri de Cluj)

3. Operatorul aerian de curse charter Sun d’Or, subsidiară a El Al Israel Airlines, cea mai mare companie aeriană din Israel, va lansa o nouă rută, spre Cluj-Napoca. Astfel, începând cu data de 27 mai și până pe 14 septembrie, Sun d’Or va opera două zboruri săptămânale pe ruta Tel Aviv-Cluj. De la jumătatea lunii septembrie și până pe 11 octombrie, frecvența curselor charter spre Cluj va fi redusă la un zbor pe săptămână. (Ziua de Cluj)

4. De la începutul acestei luni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj utilizează sisteme audio-video portabile de tip body cam. Aceste sisteme reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârșirii unor fapte ilegale, precum ultrajele sau faptele de corupție, ca urmare a conștientizării faptului că intervențiile și acțiunile polițiștilor sunt înregistrate. (Ziar de Cluj)

5. Prorectorul UBB, profesorul Daniel David, candidează pentru un mandat de rector la alegerile care au loc în 3 martie. Invitat la emisiunea ZIUA LIVE, Daniel David a vorbit despre provocările pe care le vor cunoaște universitățile în deceniul care va veni. ”În 10-15 ani, universitățile vor arăta cu totul altfel, iar eu sunt încă tânăr, îmi doresc să am un cuvânt de spus în această schimbare, ca să ne fie bine tuturor din UBB. În ultimii 4 ani am fost prorectorul universității, am început o serie de proiecte, zic eu destul de bune. Combinând cele două lucruri a apărut ideea că poate ar trebui să candidez la funcția de rector, pentru a putea să implementez mai bine aceste proiecte”, a explicat psihologul clujean. (Ziua de Cluj)

6. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cuj, a anunțat că are în vederea realizarea unui parking la aeroport. “Ne dorim ca în regim de urgență pe un teren aferent parcării să realizăm acest parking supraetajat care va aduce încă 1450 de locuri de parcare. Până atunci noua societate se ocupă de a moderniza actuala parcare”, a spus Tișe. Actuala parcare nu mai face față numărului de pasageri în continuă creștere. (Ziar de Cluj)

7. Peste 100 de societăți activează în domeniile salubrizării și deszăpezirii și deratizării la Cluj – unul dintre cele mai bănoase județe pentru agenții economici din acest sector – piața națională apropiindu-se 1 miliard de euro. (Ziua de Cluj)

8. Timp de 7 ani, în regulamentul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca a existat o prevedere prin care elevii puteau să doneze o sumă de bani către școală, în loc să fie sancționați disciplinar. „Plasarea pe bancă/ în bancă şi mentinerea deschisă a telefoanelor celulare în timpul orelor de curs sau a altor activităţi organizate în şcoală se sancţionează cu referat disciplinar sau donatie de 30 RON”, scrie în controversatul regulament al școlii, care mai prevede că „limbajul trivial (intre elevi )se sancţionează cu referat disciplinar sau donaţie de 30 RON”.(Monitorulcj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole