De ce ține Emil Boc la secret locația noului Aquapark din Cluj – Cronica de miercuri

D

1. Emil Boc a anunţat că Aquapark-ul nu se va face pe locația propusă inițial, și anume zona Parcului Est. „Avem 3 locații alternative pe care le studiem ținând cont de dezbaterile pe care le-am avut cu clujenii. Oamenii ne-au spus nemulțumirile lor referitor la amenajarea aquaparkului în zona Parcului Est și am ținut cont de părerile lor pentru că nu ne dorim să construim împotriva clujenilor, ci pentru clujeni. Avem alternative în zone la fel de fezabile. Nu le pot preciza încă până nu luăm o decizie, pentru a nu da naștere la tot felul de speculații imobiliare”, a spus primarul. (Ziua de Cluj)

2. Ziar de Cluj prezintă lista contractelor pe bani publici câştigate de firma Mecsom SA din Dej, controlată de deputatul PSD Cornel Itu:

  • Reparare punte pietonală pe aleea pescarilor – 7.600 lei, de la Primăria Baciu – viceprimar (cu atribuții de primar) János Balázs (PSD);
  • Confecționat gratii geamuri – 7.600 lei, de la Primăria Mintiu Gherlii – primar Oltean Dumitru (PSD);
  • Reparații la puntea pietonală din localitatea Valea Groșilor – 52.000 lei (posibil cu reluarea procedurii pentru ofertă neacceptată în termen), de la Primăria Vad – primar Prunean David (PNL);
  • Rampă persoane cu dizabilități – 1.500 lei, de la Liceu Tehnologic Special Dej – condus de consilierul local PSD Laura Boian;

3. Un bărbat din comuna clujeană Luna este cercetat de polițiști după ce și-ar fi violat câinele. „A fost solicitat un echipaj medical la fața locului pentru consult de specialitate, stabilindu-se că bărbatul se află sub influența băuturilor alcoolice și că nu necesită internare. Investigațiile au fost continuate de către polițiști pentru stabilirea veridicității celor semnalate; astfel, la data de 4 februarie 2020, a fost dispusă printr-o ordonanță examinarea cățelușei deținute de către bărbat”, precizează IPJ Cluj. (Ziua de Cluj)

4. Emil Boc, mesaj pentru studenții care vin cu mașina în Cluj: „Dragă student, tu rămâi, mașina pleacă!” Primarul spune că nu poate fi vorba de o criză a parcărilor în oraș, atâta timp cât multe dintre parking-uri sunt goale. „Cât timp mergi la Polivalentă și la stadion și sunt 700 de locuri, iar două treimi sunt goale, să nu-mi spuneți că nu sunt locuri de parcare în Cluj”, a spus Emil Boc. (Monitorulcj)

5. Deţinutul care anul trecut a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla scobind peretele le-a dat din nou de furcă gardienilor, marţi. Deţinutul a dat foc camerei de izolare în care se afla, cu toate că, în mod normal, la izolare nu avea cum să aibă asupra sa brichetă sau chibrite. Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Gherla, bărbatul a aprins o pătură, însă incidentul a fost descoperit repede, astfel că nu s-au înregistrat alte pagube materiale sau rănirea deţinutului. (Ziua de Cluj)

6. Un profesor de la o școală din Huedin reclamă condițiile improprii în care sunt nevoiți să învețe elevii. Aceștia folosesc scaune și bănci rupte pentru că printre prioritățile administrației locale din ultimii ani nu s-a regăsit educația. (Ziar de Cluj)

7. Fabrica aparate electrocasnice de la Cluj a  grupului italian De’Longhi a fost evaluată la 260 de milioane de euro. Aceasta a fost inclusă într-un top al celor mai valoroase companii din România. Grupul italian De’Longhi, care a început producţia de espressoare de cafea pe plan local în 2013, a ajuns la afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2018, după o creştere de circa 30%, în ritm cu avansul din ultimii ani. (Ziua de Cluj)

8. Cristina Grigore, directorul executiv al Fundației „Părinți din România”, ONG care a înființat în 2014 singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România, PEDITEL, acuză ANAF că pune bețe în roate cetățenilor care vor să doneze din impozitul pe venit ONG-urilor. (Ştiri de Cluj)

POZA ZILEI: Vremea a făcut prăpăd la Cluj! Copaci căzuți pe drum din cauza vântului

Drumurile din zona comunei clujene Negreni au fost blocate, miercuri dimineață, de mai mulți copaci căzuți pe carosabil. (Ziua de Cluj)

Despre autor

Adaugă comentariu

We are social

Ultimele articole