Liviu Alexa, atac la tripleta Dâncu-Puşcaş-Rus: “PSD Cluj a fost timp destul vasalul grupului de la Cluj” – Cronica de luni

1. Liviu Alexa, fost preşedinte interimar al PSD Cluj, atacă “Grupul de la Cluj” într-un interviu acordat publicaţiei la care este patron, Ziar de Cluj: “PSD Cluj a fost timp destul vasalul grupului de la Cluj (Vasile Dâncu, Ioan Rus, Vasile Puşcaş – n.n.) și prea mul timp vasalul Bucureștiului. PSD Cluj are în interior primari, consilieri județeni, șefi de organizații foarte deștepți, nu e nevoie să ne spună Ciolacu (Marcel Ciolacu, preşedintele PSD – n.n.) cum să ne organizăm și nici să ne trimită coordonatori care să ne fure locurile în Parlament”. Despre Gheorghe Şimon, deputatul de Maramureş, numit “coordonator” al PSD Cluj, Alexa spune că planul acestuia este “să se jure pe nepoti sau familie că vrea să facă treabă la Cluj, dar, de fapt, adevăratul plan este să se pună singur numărul 1 la Camera Deputaților și să nu organizeze alegeri (în organizaţie – n.n.) decât după locale”.

2. Biroul executiv al partidului Pro România Cluj a confirmat candidații pentru funcția de primar în câteva dintre localitățile din județ: Turda – Mircea Irimie; Câmpia Turzii – Cozmin Sașa; Dej – Vasile Revnic; Mociu – Horvath Marton; Aluniș – Ionuț Aldea; Unguraș – Ileana Ghiran; Băișoara – Vasile Grec; Tritenii de Jos – Virgil Sașa; Mihai Viteazu – Ionuț Mihai Suskond; Florești – Radu Fărcaș; Gilău – Miron Ștefan Cristian; Poieni – Adrian Morariu. (Ştiri de Cluj)

3. USR Cluj l-a desemnat pe Cătălin Sălăgean pentru poziția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Pe lista consilierilor județeni care vor intra în competiția electorală din iunie 2020 sunt, în ordinea voturilor obținute în competiția internă: Ovidiu Răzvan Nistor, Elena Muscă, Radu Molnar, Cătălin Sălăgean, Mihai Adrian Vădan, Simona Bocica, Ciprian Rigman, Raluca Hărăguș, Sorin Terinte, Alexandrina Hărănguș. (Ziar de Cluj)

4. Dacă la sfârșitul anului 2014 apartamentele din București erau mai scumpe decât cele din Cluj-Napoca, la finele lui 2019 situația era total inversată: „capitala” Ardealului avea prețurile medii mai ridicate cu 300 de euro pe metru pătrat.  O anliză despre cum a detronat Clujul capitala țării la prețul apartamentelor, în Ziua de Cluj

5. Un copil a fost lovit de o mașină pe trecere de pietoni, pe strada Primăverii din Cluj-Napoca. (Monitorulcj)

6. Rata infracţionalităţii în judeţul Cluj a fost în scădere în anul care s-a încheiat, comparativ cu 2018. Potrivit bilanțului IPJ Cluj, în 2019 poliţiştii clujeni au avut, pentru menţinerea ordinii publice, 33.164 de intervenţii la evenimente, 17.056 controale directe, 1.672 de acţiuni cu efective mărite şi 215 razii. În cursul acestor acţiuni au fost descoperite 1.344 de infracţiuni, din care 959 în flagrant delict. (Ziua de Cluj)

7. Consiliul Concurenței a sancționat cu aproape 2,2 milioane lei Netcity Telecom SRL, firma ce realizează infrastructura subterană din București, deținută de compania clujeană Electrogrup a fraților Simion și Teofil Mureșan. (Clujust)

8. Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj, afirmă că “întâmplarea” celor doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o brutărie din localitatea harghiteană Ditrău, are rădăcini mult mai profunde şi o califică drept “excludere”, “xenofobie” şi “rasism”. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole