Palmă peste obrazul primarului Boc. Cea mai mare problemă a Clujului, calitatea locuirii – Cronica de vineri

Ziar de Cluj împlinește astăzi  7 ani. La Mulți Ani!

1. Arhitectul Șerban Țigănaș, fostul președinte al Ordinului Arhitecților din România, susține că nu traficul este cea mai mare problemă a Clujului, ci calitatea locuirii, compenentă importantă a “calității vieții” în Cluj, cu care se laudă primarul Emil Boc. “Calitatea vieții are o componentă principală, calitatea locuirii, care înseamnă nu doar locuință, ci felul în care locuința este încastrată în comunitate. Cât de departe este școala, dispensarul, parcul, stația de autobuz, cât de bune sunt serviciile publice în zona respectivă”, a spus Țigănaș. (Monitorulcj)

2. Cursurile a patru clase de la două şcoli din Cluj au fost suspendate vineri din cauza gripei. “Sunt trei clase de a II-a de la Colegiul de Muzică Sigismund Toduţă și una de a V-a de la Liceul Ortodox. În mod normal, luni, elevii vor reveni la şcoală”, a declarat şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj, Valentin Cuibus. (Ziua de Cluj)

3. Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, a fost audiat săptămâna aceasta în dosarul prin care este trimis în judecată Vlad Pop pentru săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală a fondurilor. Buta a declarat în instanță că totul a început de la dorința de a câștiga competiția de Capitală Culturală a Tineretului. Acesta susține că și-a dorit să-l aducă pe David Guetta la Cluj-Napoca și a luat legătura cu o firmă de impresariat din Germania, care i-a cerut să depună o garanție înainte ca negocierile pentru artist să aibă loc: “Eu aveam un proiect. Fără mine puteau să își aducă doi artiști internaționali să cânte în Piața Unirii”, a declarat Buta în faţa judecătorului. (Ziar de Cluj)

4. Banca Transilvania (TLV) a devenit a doua cea mai valoroasă societate de la bursa românească în contextul în care pe 30 ianuarie 2020 a depăşit în termeni de capitalizare bursieră producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (SNG). (Ziua de Cluj)

5. Felicia Gherman, fostă jurnalistă la Cluj, la TVR Cluj și Antena 1 Cluj, care acum lucrează pentru China Radio International și locuiește la Beijing, a vorbit despre atmosfera din China privind coronavirusul și cum se mișcă autoritățile de acolo. (Ştiri de Cluj)

6. Vicepreimarul Dan Tarcea a comentat Raportul Curții de Conturi, care a descoperit abateri de 177 de milioane de lei referitoare la activitatea Primăriei Cluj-Napoca: ”Este datoria Curții de Conturi să constate, asta nu înseamnă că tot ce constată e și valabil”. (Ziua de Cluj)

7. Primăria Cluj vrea să lărgească strada Fagului şi face, în acest sens, măsurători cu drona. (Ziua de Cluj)

8. Dinu Criste este preot fără parohie în Cluj, dar și un om de afaceri care a trecut de la imobiliare la producția de ciocolată, după rețete belgiene, în satul Sâncraiu, unde își ține și predicile. Ciocolata lui este premium, iar un sortiment este mai controversat, cannabisul (Cannabis sativa), planta care azi este intens utilizată în scop medicinal în state precum SUA și Canada. (Știri de Cluj)

 

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole