Pasager suspect de CORONAVIRUS pe Aeroportul Cluj. Aeronava este ţinută pe pistă, pasagerii sunt blocaţi în avion

UPDATE: Pasagerul suspect, de sex feminin, se întorcea din Vietnam şi prezintă simptome ale virusului. Ea va fi transportată la spitalul din Cluj pentru analize, informează Libertatea.

UPDATE: Pasagerii izolați la bordul avionului companiei aeriene poloneze LOT, care a aterizat pe aeroportul din Cluj, sunt, în aceste momente, consultați de echipe ale SMURD și DSP Cluj după ce a apărut suspiciunea că o persoană ar putea fi infectată cu coronavirus, scrie ZIUA de CLUJ.

“Am primit o informare că o pasageră aflată la bordul aeronavei ar fi o persoană care ar fi călătorit într-o zonă care ar putea fi contaminată. Se pune în aplicare procedura de debarcare normală a pasagerilor. Persoana a fost în Asia de Sud-Est şi am primit o informaţie că ar fi intrat în contact cu ceva persoane din China”, a declarat Tudorel Lupoaie, director operațional al Aeroportului Internaţional Cluj.

Nu este încă clar dacă persoana care ar putea fi contaminată cu coronavirusul apărut în China ar fi unul dintre pasageri sau face parte din echipajul de zbor.

La bordul aeronavei se află 57 de pasageri și 4 membri ai echipajului.

… ///… 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Tudorel Lupoaie, director operațional al Aeroportului Cluj, a declarat, pentru Libertatea, că în acest moment se aşteaptă sosirea unor echipaje din oraş ale SMURD, Poliţiei şi Direcţiei de Sănătate Publică.

Vor fi făcute verificări pentru a se stabili dacă suspiciunile de infectare se confirmă. Pasagerii sunt izolaţi în acest moment în avion.

Potrivit unor informaţii neoficiale obţinute de Libertatea, pasagerul asupra căruia există aceste suspiciuni este o femeie, venită din Vietnam.

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole