Autostrada Cluj-Moldova a primit undă verde – Cronica de Cluj de joi

1. Undă verde pentru autostrada Cluj – Moldova! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava. Autostrada Nordului urma să facă legătura între Vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi județul Suceava, trecând prin Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei. Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, anunța lansarea licitaţiei în ultima sa zi în această funcție. (Ziua de Cluj)

2. Dronele americane MQ-9 Reaper, modelul care a lansat rachetele care l-au ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani, au fost aduse la Câmpia Turzii. Ele vor fi folosite într-un exercițiu militar româno-american intitulat „Dacian Reaper 20”. (Monitorulcj)

3. Bugetul judeţului Cluj pentru anul 2020 a fost publicat pe site-ul Consiliului Judeţean. Bugetul General al judeţului este de 1,40 miliarde de lei (293 milioane de euro), faţă de 1,48 miliarde de lei (aproximativ 310 milioane euro), în 2019. Cea mai mare sumă din bugetul judeţului pe anul acesta merge la capitolul Transporturi, unde este alocată suma de 374.747.130 lei. Principalele investiţii sunt Drumul Apusenilor – modernizarea DJ108K (limită judeţ Bihor-baraj Drăgan) şi a DJ746B (baraj Drăgan-intersecţie DN1), Drumul Bistriţei – modernizarea DJ172A, DJ161G, DJ 161 – Gădălin – Bonţida – DN1C şi Drumul Bistriţei – modernizarea şi reabilitarea DJ 109 (intersecţie DN1C-limita jud. Sălaj). (Ziua de Cluj)

4. Tudor Cîrje, tânărul care avea permisul de un an, dar a condus cu peste 150 km/h și și-a omorât iubita într-un accident, va fi judecat pentru omor și nu pentru ucidere din culpă, cum stabiliseră procurorii. Magistratul de la Judecătoria Cluj-Napoca a dispus schimbarea încadrării la cererea avocatului familiei tinerei care a murit în tragicul accident. Gabi Rîpan, tânăra de 20 de ani care deținea Mercedesul pe care îl conducea Cîrje, a murit pe loc în urma accidentului din noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019. (Ştiri de Cluj)

5. Primăria va cumpăra zece microbuze pentru transportul elevilor în Cluj-Napoca, bugetul alocat pentru acest proiect fiind de de 4.800.000 lei. “Am decis să cumpărăm microbuze pentru zonele în care există mai puțini copii, dar pe care trebuie să îi ajutăm să ajungă la școală și astfel să mai fluidizăm din traficul rutier. În 2018 am transportat 24.000 de elevi, în 2019 am avut 108.000 de elevi”, a spus viceprimarul Dan Tarcea. (Ziua de Cluj)

6. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, are în plan să mute Serviciul de Permise şi Înmatriculări situat pe strada Albac în sediul Vămii din Someşeni. (Monitorulcj)

7. Specialiştii în domeniul imobiliar spun că, în 2020, preţul locuinţelor va continua să crească, după ce apartamentele s-au scumpit oricum considerabil pe parcursul anului trecut. Cluj-Napoca este oraşul din România cu cele mai scumpe locuinţe, urmat de Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. (Ziua de Cluj)

8. Cântăreaţa de muzică populară Angela Rusu a fost amendată de Poliţia Locală a Primăriei Gherla, judeţul Cluj, după incendiul care i-a distrus sala de evenimente, autorităţile stabilind că aceasta nu avea autorizaţie de construire. Aceasta este a doua amendă, după cea dată de ISU Cluj. (Ziar de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole