Fostul şef DNA Cluj ar putea prelua conducerea parchetului anticorupție la nivel național – Cronica de Cluj de marți

1. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat propunerea sa pentru şefia DNA: procurorul Crin Bologa. În 2005, la doar 33 de ani, Bologa a devenit cel mai tânăr șef care conduce o structură teritorială a parchetului antimafie, fiind în fruntea DNA Cluj între 2005 și 2008, funcție la care a renunțat din motive familiare și a revenit la parchetul local. (Ziua de Cluj)

2. Întrebat dacă va candida, pe fondul faptului că PNL Cluj depinde de acest lucru, Boc a spus că apreciază spiritul de colegialitate, dar că ”în privința acestor chestiuni, ele își vor urma parcursul procedural și legal, cum spune românul, toate la timpul lor. Eu nu fac parte din conducerea centrală a partidului ca să am informații, sunt un biet muritor aici, la șaibă, la Cluj-Napoca. Îmi văd de treabă în fiecare zi, alte informații nu am”, a spus Emil Boc, în emisiunea Ziua Live. (Știri de Cluj)

3. O femeie a fost accidentată de un autobuz pe trecerea de pietoni de pe bulevardul 21 Decembrie, colț cu strada Regele Ferdinand. Din primele informații, se pare că femeia ar fi fost lovită de autobuz în timp ce traversa pe culoarea verde a semaforului. La fața locului au sosit poliția și ambulanța. Traficul auto se desfășoară cu dificultate, în zonă. Autobuzele și troleibuzele care vin dinspre Mănăștur stau în așteptare, în Piața Unirii, până la eliberarea zonei în care a avut loc accidentul. Coloana se întinde până pe starda Moților. (Ziua de Cluj)

4. Curtea de Apel Cluj a decis suspendarea activităţii până în data de 28 ianuarie, în semn de protest faţă de propunerea Guvernului Orban de a reduce salariile magistraţilor. Singurele cauze care nu sunt cuprinse în suspendarea activităţii sunt cele cu măsuri preventive. Acest demers îi afectează pe zeci de avocaţi şi sute de justiţiabili care au dosare cu dezbatere pe fond în: penal, civil şi contencios administrativ. n cursul zilei urmează ca Judecătoria Cluj-Napoca şi Tribunalul Cluj, Tribunalul Comercial Cluj, Judecătoria Turda, Judecătoria Gherla, Judecătoria Huedin şi Judecătoria Dej să anunţe dacă se alătură protestului şi îşi suspendă activitatea până în 28 ianuarie, precum a decis Curtea de Apel Cluj. (Ziar de Cluj)

5. USR Cluj a invalidat procedura de desemnare a candidaţilor înscrişi în competiţia internă pentru Consiliul Judeţean Cluj în urma unor suspiciuni de fraudă. În acest caz a fost declanşată, luni, o anchetă internă, pentru identificarea celor vinovaţi. (Ziua de Cluj)

6. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță controale la toate școlile clujene pentru a depista dacă se mai strâng bani în așa-zisul „fond al clasei”. Edilul afirmă că, dacă în timpul regimului comunist asemenea practici se desfășurau într-un cadru informal, astăzi, într-un stat „decent, instituțional”, unde cheltuielile elementare trebuie asigurate de administrația locală, nu mai este acceptabil. (Monitorulcj)

7. Un grup de părinți au protestat azi în fața Liceului de Muzică ”Sigismund Toduță” față de condițiile în care sunt nevoiți să studieze copiii lor. Aceștia reclama frigul din clase dar și lipsa săpunului și a hârtiei igienice din grupurile sanitare. (Ziar de Cluj)

POZA ZILEI: La ocazie, în portbagaj

Mai multe persoane care aşteptau la ocazie la ieşirea din Cluj-Napoca spre Floreşti au fost surprinse în timp ce se înghesuiau în portbagajul unei maşini. Imaginile au fost postate pe Facebook, iar Poliţia face anchetă. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole