Primăria Cluj trebuie să plătească despăgubiri investitorilor imobiliari pe care i-a obligat să “doneze” teren municipalităţii – Cronica de Cluj de luni

1. Etnobotanicele fac prăpăd la Cluj! Declarații șocante ale judecătorului Cristi Danileț: “Cam aici se ajunge când nu se incrimineaza deținerea de etnobotanice și nu sunt pedepse adevărate pentru cei care vând astfel de rahaturi: copii ridicați cu salvarea din buda unui mall”. (decluj.ro)

2. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească despăgubiri de aproape 120.000 euro proprietarilor unui teren pe care aceștia l-au ”donat” municipalității ca să obțină autorizație de construire pentru un bloc. Decizia este definitivă și deschide drumul și pentru alți proprietari, care vor putea solicita în instanță despăgubiri pentru terenurile cedate primăriei pentru a obține în schimb dreptul de a construi pe aceste terenuri. (Clujust)

3.  Un soldat a fost găsit spânzurat la unitatea militară 01049 din Cluj-Napoca, din zona Someşeni, ]n cazarmă. Medicii au încercat în zadar să îl resusciteze pe militar, fiind declarat decesul. Procurorii de la Parchetul Militar cercetează cazul. Soldatul era apt psihologic şi a obţinut calificativul ”foarte bine” în ultimii şapte ani. În vârstă de 42 de ani a fost încadrat operator de tehnică de comunicații din decembrie 2003, este necăsătorit și nu are copii. (Ziua de Cluj)

3. Liviu Alexa, fostul preşedinte interimar al PSD Cluj a lansat “Manifestul de la Cluj”, document prin care își anunță intenția de a candida la președinția națională a partidului. În “Manifest”, Alexa susține că “PSD trebuie “predat” la cheia de 20 la sută securiștilor și lui Iohannis. Asta e misiunea ocultă a domnului Ciolacu care a negociat distrugerea PSD și predarea lui pe tavă la schimb cu libertatea sa, iar planul are un anumit timing pe care, dacă Marcel Ciolacu nu îl respectă, își “încalță” cătușele și se duce să facă integrame la Rahova”. (Ziar de Cluj)

4. Conferința județeană a USR Cluj de ieri s-a încheiat cu invalidarea alegerilor pentru desemnarea candidaților la Consiliul Județean. Comisia electorală a partidului a descoperit o serie de nereguli pe mai multe dintre buletinele de vot, motiv pentru care a anulat alegerile. „S-a consemnat că alegerile au fost fraudate. După ce s-au numărat voturile, s-au descoperit tot felul de nereguli, astfel că alegerile au fost invalidate”, a transmis o sursă internă pentru Actual de Cluj.

5. După ce, sâmbătă, un autoturismul s-a răsturnat pe strada Dorobanților, duminică seara o altă mașină s-a răsturnat pe strada Nicolae Bălcescu.

Este vorba de un Peugeot, care a fost lovit de un alt șofer care nu a acordat prioritate. Peugeot -ul s-a răsturnat pe trotuar. (Știri de Cluj)

6. 20 de cazuri de gripă pe zi la Cluj: Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioane din Cluj-Napoca au anunțat că sâmbătă, duminică și luni s-au confirmat în total 60 de cazuri de gripă. (Monitorulcj)

7. Oradea a întrecut Clujul la capitolul buget pe 2020. Orașul de pe Criș are un buget cu 30% mai mare ca anul trecut, pe când la Cluj-Napoca creșterea a fost de abia 7,39%. (Ziua de Cluj)

8. Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri, săptămâna trecută, pe Bursa de la Bucureşti, generând tranzacţii de peste 46,3 milioane de lei. (Ziua de Cluj)

POZA ZILEI: Cafenele în Clujul de altădată! Unde se făcea revista presei la o cafea cu rom sau coniac

Citirea presei și examinarea chestiunilor zilei se făceau cu mare aplomb în fața unei cești de cafea și a unor interlocutori capabili să susțină idei sau să critice noile decizii ale conducătorilor. Cafenelele Tovoli, Europa și Metropol atrăgeau oamenii de cultură ai vremii, fiind considerate cele mai propice locuri pentru discuții elevate și problematici efervescente. Cafeneaua New-York atrăgea pe lângă elita clujeană și numeroșii turiști care se cazau în hotelul care adăpostea acest local. Oaspeții salonului albastru se bucurau de un cadru deosebit și luxos, cu o servire ireproșabilă, cafeaua cu rom sau coniac, ori vestita cafea turcească. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole