Careul de ași din Cupa României la baschet vine la Cluj. Când va avea loc competiția – Cronica de Sport

1. “U”-Banca Transilvania a încheiat en-fanfare prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin, reușind să se impună în fața Stelei, scor 99-74, într-un meci disputat sâmbătă, în BT Arena. Victoria menține formația clujeană pe locul secund, cu 26 de puncte, la egalitate cu CSM Oradea, echipa de pe prima poziție. Cele două formații se vor întâlni miercuri, în FIBA Europe Cup, pe malul Crișului, acolo unde, o victorie a clujenilor, ar fi aproape sinonimă cu calificarea în sferturile de finală ale competiției. (Ziua de Cluj)

2. Universitatea Cluj a reușit să conducă în deplasare, pe Debrecen, timp de aproape o jumătate de repriză, însă a sfârșit prin a încasa cinci goluri în meciul amical disputat sâmbătă, pe stadionul din orașul maghiar. Bogdan Barbu, aflat la primul joc în tricoul Universității, a deschis scorul cu un șut puternic, de la 20 de metri, după ce înainte Dorin Goga ratase un penalty. Gazdele au egalat pe finalul reprizei, pentru ca în partea secundă, pe fondul schimbărilor din garnitura clujeană și a diferenței de pregătire fizică, să mai marcheze de partru ori. (CJ Sport)

3. Final-four-ul Cupei României la baschet masculin se va organiza la Cluj, însă nu în BT Arena. Competiția va avea loc în Sala Sporturilor “Horia Demian”, Polivalenta fiind ocupată cu alte evenimente în perioada 9-10 februarie, atunci când vor avea loc partidele. “U”-Banca Transilvania – SCM Timișoara și CSM Oradea – Dinamo București sunt semifinalele competiției, conform tragerii la sorți. (Monitorul de Cluj)

4. Cosmin Vâtcă și Andrei Peteleu s-au despărțit de CFR Cluj, a anunțat clubul clujean. Cei doi se adaugă pe o listă destul de consistentă de plecări din această iarnă, care-i mai conține pe Andrei Mureșan, Sebastian Mailat (ambii ajunși la Universitatea Cluj), Răzvan Horj și Alex Pașcanu, ultimul fiind împrumutat la FC Voluntari, ultima clasată din Liga I. (Sportul Clujean)

5. CFR Cluj riscă retrogradarea și excluderea din Europa League, anunță Gazeta Sporturilor. Conform siteului citat, gruparea clujeană trebuie să achite suma de 90.000 către brazilianul Ronny, fost fotbalist al CFR-ului la finalul anilor 2000. Deși jucătorul a câștigat la două comisii ale FIFA și UEFA, clujenii au atacat deciziile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dacă vor pierde și acolo, “feroviarii” vor fi obligați să-și achite restanțele, altminteri vor fi exlcuși din Europa și se va recomanda retrogradarea lor din Liga I. (Gazeta Sporturilor)

foto: u-bt.ro

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole