Ce a răspuns Rareș Bogdan la întrebarea “Candidați la Primăria Cluj?” – CRONICA de CLUJ de vineri

1. Rareș Bogdan a anunțat că nu intenționează să candideze la Primăria Cluj. Prim-vicepreședintele PNL a declarat, într-un interviu pentru G4 Media, că nici el, nici preşedintele Ludovic Orban nu doresc să candideze la primăria capitalei. De asemenea, Rareş Bogdan susţine că ar fi de acord cu o funcție într-un viitor guvern de patru ani rezultat în urma alegerilor, însă nu l-ar interesa poziția de premier. (Ziua de Cluj)

2. S-a decis înfiinţarea unei linii suplimentare de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, în perioada februarie – aprilie, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii. În 24 de ore, medicii au de rezolvat aproximativ 80 de cazuri. (Monitorulcj)

3. Un bărbat și-ar fi tăiat gâtul în Mărăști, pe strada Dâmboviței. Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 14.45. Potrivit martorilor, bărbatul ar avea probleme psihice. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție și de la Ambulanță. ”L-a imobilizat un om pe la spate. Toți 3 erau călare pe el. Doi polițiști si unul în civil”, a relatat un martor la incident. Bărbatul a folosit un cuțit sau o lamă, acest lucru nu este clar în acest moment. Victima primește îngrijiri medicale. (Ştiri de Cluj)

4. Zonele Bună Ziua și Borhanci sunt încă zone blocate în privința autorizării unor construcții mari, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea. Însă regula pare făcută doar pentru unii, pentru că un proiect al unui ansamblu cu funcțiuni mixte, care cuprinde clădiri cu până la 15 etaje tocmai pe strada Bună Ziua, se află în dezbatere publică pe site-ul primăriei. Investitori sunt Pascu Nicolae și Cristina Veronica, cei care controlează STK Properties SA și SC Emergent Real Estate SA. (Ziua de Cluj)

5. Primăria comunei Bonțida și trei firme co-organizatoare ale festivalului Electric Castle s-au judecat în trei dosare privind decizii de impunere care s-au finalizat spre sfârșitul anului trecut. Organizatorii EC au contestat deciziile de impunere emise de primărie. Două cereri le-au fost respinse, iar una a fost admisă parțial. În total, au fost puși să plătească circa 550.000 de lei reprezentând diferențe de impozit și majorări pentru mai multe ediții de festival. Firmele Festival Tickets Management și Boiler Events au pierdut și pe fond la Tribunalul Cluj și la Curtea de Apel. (Clujust)

6. Strada Valea Fânațelor va vedea asfaltul în acest an, a declarat viceprimarul Dan Tarcea la ZIUA LIVE. Veștile nu sunt însă la fel de bune și pentru strada Sopor. ”Pe strada Soporului suntem condiționați de centura metropolitană, vom face câteva lucrări în zonă însă nu vom putea să asfaltăm în acest an strada”, a spus viceprimarul. (Ziua de Cluj)

7. Alin Danci nu mai este subprefect începând de astăzi. Guvernul a decis eliberarea din funcţie a unor subprefecţi din Bucureşti şi din mai multe judeţe, printre care clujeanul Alin Danci. Conform unor surse, noul subprefect va fi Irina Munteanu, angajata in cadrul administratiei locale din Campia Turzii. (Ziar de Cluj)

8. yeParking, aplicația de parksharing din Cluj, primește finanțare pentru extindere. Aplicaţia funcționează pentru moment în Cluj-Napoca, oferind șoferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate. Obiectivele yeParking sunt creșterea ratei de utilizare a aplicației în Cluj-Napoca, extinderea aplicației în celelalte orașe mari din România și înrolarea primelor clădiri de birouri și zone rezidențiale închise în soluția business to business. (Ziua de Cluj).

9. Pasagerii străini care zboară la Cluj pot să-și aducă acum și animalele de companie. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a fost autorizat pentru introducerea pe teritoriul României a animalelor de companie provenite din țări terțe, în scopul circulației necomerciale. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole