Apartamentele din Cluj sunt mai scumpe cu 230 euro/mp față de cele din București – CRONICA DE CLUJ de joi

1. Apartamentele din Cluj sunt mai scumpe cu 230 euro/mp față de cele din București. Prețul mediu al unui apartament în Cluj-Napoca a ajuns spre finalul anului trecut la 1.610 euro/mp util, în comparație cu 1.380 euro/mp în capitala României. (Ziua de Cluj)

2. Dacă anul trecut proiectul prioritar era Aquapark, în 2020 acesta a fost din nou tras pe linie moartă de către primarul Boc. Propunerea primarului de a construi Aquapark pe locația fostei pepiniere Becaș a fost respinsă de către clujeni. Activiștii de mediu i-au amintit că acolo planul este amenajarea parcului Est și au sugerat să găsească o altă locație. Inițial Boc a fost nemulțumit de această opoziție și părea că va rămâne ferm pe poziție, ulterior a cedat însă și a anunțat că există și alte locații pentru Aquapark și urmează o dezbatere publică. (Ziar de Cluj)

3. European Festival Awards, cea mai importantă competiție europeană din domeniu, a desemnat, aseară, câștigătorii ediției 2019, iar Electric Castle a fost desemnat Cel mai bun festival european de dimensiuni medii. Cu o istorie de 7 ani, Electric Castle își confirmă, încă o dată, poziția unică în industria de evenimente de pe continent, ca un festival creat într-o locație specială, cu un line-up și o producție de nivel internațional. (Cronica de Cluj)

4. Consiliului Județean Cluj caută o firmă de consultanță pentru a contracta în perioada următoare un împrumut de circa 200 de milioane de lei pentru finanțarea proiectelor județului. (Ziua de Cluj)

5. Primăria Cluj-Napoca poartă discuții pentru înființarea a două parkinguri de tip ”Park and Ride” în extremitățile municipiului, pentru a putrea îmbunătăți situația traficului din oraș. ”Avem în discuție două proiecte de tip Park and Ride, unul dintre ele fiind în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, lângă Aeroport. Aici vor fi aproximativ 1.000 de locuri de parcare”, a declarat city managerul orașului, Gheorghe Șurubaru. Cel de-al doilea proiect vizează cealaltă extremitate a orașului, iar municipalitatea poartă deja discuții cu USAMV pentru a putea obține terenul necesar înființării parkingului. (Știri de Cluj)

6. Razie de amploare pe străzile din Cluj-Napoca, miercuri noaptea. Polițiștii clujeni au legitimat 54 de persoane și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale. (Monitorulcj)

7. Peste 1.100 de angajați din cadrul Regionalei CFR Cluj vor fi concediați din luna martie, aceștia urmând să primească plăți compensatorii pe o perioadă cuprinsă între 12 și 15 luni, în funcție de vechime. (Monitorulcj) Angajații Depoului CFR Cluj au intrat astăzi în grevă din cauză că CFR Călători a refuzat să încheie un nou contract de mentenanță cu compania la care lucrează. Proteste similare sunt în 12 depouri din țară, iar, în prezent, 19 trenuri de călători sunt anulate, pentru că nu au mentenanţa făcută. (Ziua de Cluj)

8. De Ziua Unirii Principatelor Române, Primăria Cluj organizează o serie de evenimente la bustul domnitorului Al. Ioan Cuza, în Piața Unirii, Piața Avram Iancu și la Cinema „Florin Piersic”. Divizia 4 Infanterie „GEMINA” deschide manifestările dedicate Unirii Principatelor Române cu ceremonia militară și religioasă, care va începe la ora 11:00, la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din fața Prefecturii. Centenarul Filmului Românesc revine la Cluj-Napoca. Evenimentul se alătură sărbătorii Unirii Principatelor Române și va avea loc la cinematograful „Florin Piersic” de la ora 18:00. Evenimentul prezentat de Irina Margareta Nistor îl are ca invitat special pe marele actor și om de teatru Dorel Vișan. Filmul difuzat în cadrul acestui eveniment va fi „Iacob” de Mircea Daneliuc. Începând cu ora 16:00, în Piața Unirii va avea loc un Regal folcloric susținut de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști. Acesta va fi urmat de un concert de folk de excepție al compozitorului și interpretului Mircea Vintilă. Finalul Zilei de 24 Ianuarie va fi marcat de un spectacol de artificii special în Piața Avram Iancu, începând cu ora 20:00. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole