Gata cu gratuităţile! Parcare cu plată la Iulius Mall – Cronica de Cluj de miercuri

1. Iulius Mall Cluj introduce parcarea cu plată. Conducerea mall-ului susţine că parcarea este utilizată gratuit de persoane care nu sunt clienţi ai mall-ului și vrea să scape de această problemă punând o taxă de parcare. Tariful propus va fi de 3 lei pentru o oră de parcare, prima oră fiind gratuită. În plus, clienții hypermarketului Auchan și ai spălătoriei auto vor beneficia de o oră de gratuitate suplimentară, iar cei care vin la Cinema City vor avea la dispoziție încă două ore de gratuitate adăugate la cea acordată tuturor clienților.

2. Șofer căutat de poliție după o cursă nebună prin oraș, pe contrasens și pe trotuar. Totul a început după ce polițiștii l-au observat pe șofer în timp ce depășea neregulamentar și circula pe contrasens, între Livada și Gherla. Acesta și-a continuat drumul cu viteză infernală prin Gherla, urmărit de polițiști. În centrul orașului, a fost la un pas să lovească câțiva pietoni, care traversau pe zebră, iar apoi a lovit o dubă care i-a ieșit în cale. Potrivit Gherlainfo, șoferul nu a oprit nici atunci, ci a urcat pe trotuar, unde a rulat câțiva zeci de metri printre pietoni, a pătruns pe un rondou de flori, a pus un copac la pământ și și-a continuat drumul spre Dej. Din primele informații, șoferul conducea un autovehicul marca Audi, de culoare gri, cu număr străin, probabil de Marea Britanie. (Ziua de Cluj)

3. O femeie a fost spulberată de o mașină în timp ce traversa strada neregulamentar. Accidentul a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 10.45, pe strada Calea Victoriei din Turda. O femeie de 73 de ani s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a străzii, moment în care a fost accidentată de un autovehicul condus de un bărbat de 30 de ani. În urma leziunilor suferite, femeia a decedat. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. (Ştiri de Cluj)

4. Profesorul Ioan Chirilă candidează la funcția de rector UBB. E așteptată și candidatura profesorului Daniel David. Cea mai mare universitate clujeană, Universitatea Babeș-Bolyai, se pregăteşte de alegeri. Viitorul rector va fi ales în 3 martie prin vot direct. Candidaturile la funcția de rector al UBB se pot depune până în 31 ianuarie. (Ziua de Cluj)

5. Doi candidaţi se vor duela pentru şefia PSD Cluj. Este vorba despre deputatul Cornel Itu, reprezentant al “vechii gărzi” din partid, susţinut, spun sursele ZIUA de CLUJ, de deputatul Horia Nasra și de o bună parte din actualii primari, şi Liviu Alexa, susținut de Adrian Mlădinoiu, Mihai Mocanu şi Anca Ciubâncan. Deputatul Cornel Itu a confirmat că ia în calcul această variantă, însă s-a ferit să dea un răspuns direct: “Analizez această posibilitate, mă voi consulta şi cu colegii de partid şi apoi voi lua o decizie”. Liviu Alexa şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia organizației prin pagina de Facebook PSD Cluj, marţi, la scurt timp după ce președintele Marcel Ciolacu a anunțat că Alexa a fost înlocuit de la şefia filialei de Gheorghe Şimon.

6. Primăria Cluj ar putea renunța la Centrul Cultural Transilvania, proiect estimat la peste 300 milioane euro și despre care se vorbește încă din 2011. Centrul Cultural Transilvania nu mai apare anul acesta în proiectul de buget. Până acum, în fiecare an erau prevăzute anumite sume pentru investiție, 2020 fiind primul an în care Centrul Cultural Transilvania nu este menționat în buget. (Ziar de Cluj)

7. Teologul clujean Radu Preda a fost eliberat din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată marţi în Monitorul Oficial. (Ziua de Cluj)

8. Primarul Emil Boc a anunțat că anul acesta vor fi finalizate 4 parkinguri la Cluj-Napoca, cu 1253 locuri de parcare. Este vorba despre doua Parkinguri pe strada Primăverii, Parking Hașdeu și Parking Mogoșoaia. (Monitorulcj)

POZA ZILEI: Iernile în Clujul de altădată: derdelușurile de pe Dealul Mic și stegulețele metalice cu „Gheață în parc!”

În Transilvania, o iarnă deosebit de grea a fost cea din anul 1929, iar în sud-estul și estul României, iarna din anul 1954 a fost considerată cea mai cumplită din a doua jumătate a secolului XX. (Ziua de Cluj)

 

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole