Liviu Alexa, înlocuit la șefia PSD Cluj de un deputat din Maramureș – Cronica de Cluj de marţi

1. Liderii PSD au decis marţi, în primul CEx de anul acesta, să îl înlocuiască pe Liviu Alexa din fruntea organizaţiei clujene. Gheorghe Şimon va prelua coordonarea filialei judeţene până la organizarea de alegeri interne, când va fi ales un nou preşedinte. Liviu Alexa a fost numit în funcţia de preşedinte al PSD Cluj în 18 septembrie 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă. Gherghe Șimon este deputat PSD de Maramureș şi a avut funcţia de ministru al Economiei în Guvernul Tudose. (Ziua de Cluj)

2. Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Cluj va intra în reparații în perioada 14 ianuarie – 14 februarie. Accesul pacienților se va face, în această perioadă, prin lateralul clădirii, în partea dinspre Clinica de Chirurgie Generală I. Reprezentanții Spitalului Județean recomandă folosirea cu discernământ a serviciilor de urgență, datorită faptului că UPU va funcționa într-un spațiu restrâns în această perioadă. (Ziar de Cluj)

3. Trei autospeciale pentru stins incendii și o platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi au intervenit pentru a stinge un incendiu care a izbucnit, marți, la “La Tina Bistro” de pe strada Hasdeu din Cluj-Napoca. (Ziua de Cluj)

4. Polițiștii clujeni anunță că cei trei bărbați mascați prinși în flagrant în timp ce încercau să dea o spargere la un magazin din Mărăști au fost arestați preventiv. ”Cei trei bărbați bănuiți de comiterea unor furturi, reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca la data de 13 ianuarie a.c., au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către magistrați”, anunță IPJ Cluj. (Știri de Cluj)

5. Primăria Cluj-Napoca a atribuit la începutul acestei luni un contract de aproape 100.000 de lei firmei ieşene Axxa Regional Management SRL, care va trebui să asigure administraţiei conduse de Emil Boc consultanţă pentru amenajarea parcului în cartierul Între Lacuri. Axxa Regional Management este fondată de o fostă directoare din administraţia ieşeană, Cristina Teodora Jinga, care a fost trimisă în judecată pentru corupţie împreună cu Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al PNL Iaşi. (Monitorulcj)

6. Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca pentru 2020 este de circa 350 de milioane de euro, din care peste 140 de milioane de euro vor fi alocați pentru dezvoltare. Lista de investiții prevăzută în proiectul de buget prevede continuarea lucrărilor la mai multe obiective de investiții din oraș (în valoare de circa 300 de milioane de lei), dar și lucări noi la proiecte care vor începe în 2020 (aproape 125 de milioane de lei), precum și achiziții de bunuri și alte servicii (255 de milioane de lei). (Ziua de Cluj)

7. Întreaga echipă de corespondenți a PRO TV Cluj, Stefan Pascuta, Raisa Humeniuc si Laura Goarna, a plecat de la statia locala. PRO TV Cluj a ramas si fara “creierul statiei”, Loredana Danciu, care si-a prezentat si ea demisia. In urma cu ceva vreme, conducerea de la Bucuresti a eliminat din echipa PRO TV Cluj personalul tehnic de editare imagine, motivand nevoia de rentabilizare a televiziunii in conditiile in care statia, care apartine CME, a castigat doar in primele 6 luni din 2019 circa 100 de milioane de dolari, avand un profit de 40 de milioane de dolari. (Ziar de Cluj)

8. Județul Cluj se găsește între primele cinci în România, cu 187 de societăți care activează în sectorul farmaceutic. (Ziua de Cluj)

POZA ZILEI: Clujul sub zăpadă. 15 imagini superbe cu oraşul acoperit de omăt

Clujul îmbracă iar haine albe de zăpadă, care îi transformă meleagurile îngheţate într-un tărâm de poveste. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole