Emil Boc s-a îmbogăţit în ultimul an. Câţi bani are în conturi primarul Clujului – Cronica de Cluj de luni

1. Emil Boc şi-a publicat deja declaraţia de avere, deşi legea îl obligă să o depună până în luna iunie. Proprietăţile primarului au rămas aceleaşi, însă depozitele bancare şi salariile au crescut: Boc are depozite de peste 387.000 de lei (faţă de 235.000 de lei în 2018), 8.800 de euro (în creștere de la 3.000 în 2018), 6.900 de dolari (6.000 dolari în 2018), la care se adaugă o poliță de asigurare în valoare de 42.000 lei. Anul trecut, Emil Boc a încasat 164.460 de lei de la Primăria Cluj-Napoca, mai mult decât în 2018, când a obţinut 150.240 lei/an, iar de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), 69.157 lei lei/an (faţă de 57.696 lei, în 2018). (Ziua de Cluj)

2. Familia unei paciente de 60 de ani aflată în moarte cerebrală la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj și-a dat acordul pentru ca organele acesteia să fie prelevate pentru a salva alte vieți. Ficatul se va transplanta la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la ICUTR Cluj, corneea la Spitalul Militar din Bucureşti. Astfel, 5 români vor primi o nouă şansă la viaţă prin transplant de organe şi cornee şi şi mai mulţi îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii prin transplant osteotendinos. (Ziar de Cluj)

3. Compania Națională de Investiții va finanța un bazin de înot în județul Cluj, la Câmpia Turzii, și va fi destinat în principal elevilor din oraș. (Ziua de Cluj)

4. Polițiștii clujeni au prins în flagrant și au reținut pentru 24 de ore trei tineri bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt. “Poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că trei persoane cu fețele acoperite au încercat să pătrundă într-un magazin de pe strada Dâmboviței, Cluj-Napoca”, informează IPJ Cluj. Hoţii au încercat să fugă de echipajele de poliție dar au fost opriți și imobilizați. Au fost găsite asupra lor măști, cagule și alte bunuri folosite la comiterea furturilor. (Ştiri de Cluj)

5. Cluj-Napoca are buget de 350 mil. € pentru 2020. Aproximativ 140 de milioane de euro din întregul buget vor fi direcționate către investiții. Alte 60 de milioane de euro vor merge pentru transportul public, însemnând achiziția de mijloace noi de transport, dar și plata subvențiilor pentru anumite categorii sociale. Cea mai mare parte a cheltuielilor, aproximativ 160 milioane de euro vor fi direcționate către salarii și cheltuieli sociale (fixate prin lege, pe care administrația locală este obligată să le suporte). De asemenea, Primăria își menține intenția de a aloca aproximativ 20% din buget pentru educație. (Monitorulcj)

6. MOX – Music Outdoor Experience, festival organizat timp de opt ani la Cluj, nu va mai avea loc în acest an. “Dintr-o excursie la munte cu cortul a crescut MOX. Vă mulțumim tuturor pentru toate aceste experiențe pe care le-am trăit împreună, pentru fiecare minut, fiecare secundă, fiecare suflare, pentru fiecare picur de rouă și fiecare fir care s-au conectat și au scris această poveste (…) Anul acesta vom lua o pauză, 2020 va fi un reset pentru noi în care ne vom aduna toate gândurile. Da, e o veste amară, dar știm că anul acesta va trece cât ai pocni din degete și că ne vom revedea parcă mâine, în 2021”, au transmis organizatorii. (Actual de Cluj)

7. Centrul istoric din Turda va fi revitalizat pe bani europeni. Primăria Turda a lansat recent o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de revitalizare a spațiului pietonal din centrul istoric al orașului. La pachet, în aceeași licitație este prinsă realizarea unei autobaze pentru autobuzele electrice puse în circulație în decembrie 2019, dar și amenajarea unei parcări de tip park and ride. Valoarea totală estimativă a investiției este de peste 31 de milioane de lei, din care cel mai mult, peste 18,3 milioane de lei, vor costa lucrările de reabilitare a centrului istoric. (Ziua de Cluj)

POZA ZILEI: Transilvania, inclusă de The New York Times în topul “52 de locuri de vizitat în 2020”

Prestigiosul cotidian The New York Times a inclus Transilvania într-o listă cu 52 de destinaţii pentru anul acesta, alături de oraşe precum Washington, Tokyo sau Paris. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole