Un liberal din Cluj a ajuns șef peste Loteria Română – Cronica de Cluj de vineri

1. Liberalul clujean Sebastian-Iacob Moga este noul director general al Companiei Naționale „Loteria Română” S.A. Acesta lucrează încă din anul 2005 în companie. În ultimii ani a deținut funcția de manager de zonă al Punctului de Lucru Judeţean Cluj al Loteriei. (Ziua de Cluj)

2. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului Comunei Cojocna, Teodor Bucur. Anchetatorii susțin că primarul ar fi săvârșit infracțiunile de delapidare, purtare abuzivă, fals intelectual și uz de fals. Potrivit informaților obțintute de Ziar de Cluj, edilul făcea deplasări în scop personal și apoi și le deconta din bugetul local. Mai mult, contabila Iboya Rus a fost lovită peste mână de primar, în momentul în care aceasta a refuzat să facă o plată pe motiv că trebuiau verificate documentele justificative înainte de a fi făcută plata.

3. Lucian Bode, ministrul transporturilor, verifică vineri șantierele Autostrăzilor Transilvania (A3) și Sebeș – Turda (A10). Pentru Autostrada Transilvania acesta discută cu antreprenorii de pe loturile Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii, dar și cu subcontractorii și cu prestatorii de servicii. La Autostrada Sebeș – Turda, ministrul se întâlneşte cu antreprenorii de pe A10, loturile 1 și 2, cu subcontractorii și cu prestatorii de servicii. (Ziua de Cluj)

4. Şeful Poliţiei Câmpia Turzii, prins băut la volan! Dorel Florian Fodorean a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după ce a fost oprit în trafic. “Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională. De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă”, a anunţat IPJ Cluj. (Ziua de Cluj)

5. Clujenii de pe strada Soporului au bombardat cu reclamații privind starea drumului aplicația My Cluj, unde se pot depune sesizări privind lucrurile care nu funcționează în oraș. Oamenii reclamă în principiu că de 7 – 8 ani li se promite constant că drumul va fi refăcut. În 2013, localnicii au ieșit cu lopețile și au astupat ei gropile, pentru a sublinia lipsa de reacție a municipalității. Primăria le-a spus atunci că trebuie să aibă răbdare pentru că trebuie amplasate utilitățile prima dată. (Ştiri de Cluj)

6. O femeie în vârstă de 83 de ani, din Cluj-Napoca, a rămas fără 4.200 lei, după ce a permis accesul în locuință a două persoane necunoscute care au pretins că verifică instalaţia apei potabile. (Monitorulcj)

7. Asociaţia “Beard Brothers” din Cluj vrea să construiască o școală, cu 300.000 euro. ”Vrem să schimbăm mentalitatea privind meseriile”, au anunţat “bărboşii”. (Actual de Cluj)

8. Ministerul Justiției a fost informat astăzi că autoritățile chineze au aprobat transferarea clujeanului Marius Balo în România. Acesta s-a stabilit în China în 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru o infracțiune de fraudă contractuală. (Clujust)

9. România va primi anul acesta mai puțin de 3 miliarde de euro fonduri europene, motiv pentru care proiecte de infrastructură ca Autostrada Unirii, care leagă Transilvania de Moldova, rămân doar la stadiul de dorinţă. (Ziua de Cluj)

10. Programul pârtiilor din Cluj, în 11-12 ianuarie:
– Pârtia Veche Băişoara: sâmbătă-duminică, în intervalul orar 10.00-17.00;
– Pârtia Feleac: sâmbătă-duminică, în intervalul orar 10.00-22.00;
– Domeniul Schiabil Buscat: sâmbătă-duminică, în intervalul orar 9.00-17.00;
– Pârtia Mărișel: sâmbătă-duminică, în intervalul orar 9.00-20.00 – teleschi, respectiv 10.00-17.00 (sâmbăta) și 10.00-18.00 (duminica) – telescaun.

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole