Primarul Clujului se simte “hărţuit” de investitori – Cronica de joi

1. Emil Boc a declarat că se află într-un continuu război cu investitorii privaţi, care se opun creării de parcuri şi parkinguri în oraş: “Am fost dat în judecată pentru toate proiectele în care vrem să construim parcuri şi parkinguri în oraş. Sunt hărţuit la fiecare pas”. (Ziua de Cluj)

2. Costul lunar pentru întreținerea copiilor din creșele de stat din Cluj-Napoca se majorează anul acesta de la 540 lei la 550,62 lei. În 2018, valoarea costurilor era de 492 lei pe lună. Contribuția părinților variază între 5% și 20% din suma totală, în funcție de venituri și de numărul de copii. Cea mai mare problemă a părinților rămâne însă lipsa locurilor în creșe. Anul trecut, aproape 1000 de copii au rămas pe dinafară. (Ziar de Cluj)

3. Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că a solicitat Agenţiei de Protecţie a Mediului date privind calitatea aerului la nivelul municipiului, în anul 2019, iar indicatorii se încadrează în limitele legale. “Este un pic grav, dar nu suntem în afara legii. Suntem încă în marja permisă de lege”, a spus Boc. (Ziua de Cluj)

4. În ceea ce privește investițiile, salariile și contribuția la bugetul de stat, Clujul rămâne primul oraș după Capitală. (Monitorulcj)

5. Scene ca-n filme, la Cluj. Un bărbat a fost pus la pământ de polițiști și încătușat. Bărbatul în vârstă de 28 de ani, din Ocna Mureș, județul Alba, este bănuit de comiterea unui furt și a fost depistat într-o piață de pe raza cartierului Mărăști. (Ziua de Cluj)

6. Wizz Air are zboruri săptămânale spre Dubai de la Cluj-Napoca, însă compania aeriană a anunţat că acestea nu au fost încă afectate de relațiile tensionate din Orientul Mijlociu. Iranul a amenințat că va bombarda emiratul Dubai, dar încă situația nu a escaladat. Baze Irakiene, unde sunt soldați americani, au fost bombardare în noaptea de marți spre miercuri de Iran. (Ştiri de Cluj)

7. Pompierii, ajutați de localnici, au intervenit la stingerea unui incendiu care a izbucnit dimineață la Mănăstirea Martirii Brâncoveni, din localitatea clujeană Mărișel. Potrivit pompierilor, incendiul a afectat o magazie de lemne, o anexă în care funcționa centrala termică, un perete exterior al chiliilor și acoperișul acestora pe cca 20mp. (Ziua de Cluj)

POZA ZILEI: Clujean alergând la -10 grade, la bustul gol, imediat după sirenele de alertare a populației

Un clujean a făcut sport extrem sau s-a panicat din cauza sirenelor de la ora 10.00. Omul a fost fotografiat alergând după ora 10.00, la bustul gol și în pantaloni scurți. Scena suprarealistă a fost fotografiată pe strada Plopilor. Culmea este că bărbatul era în pantaloni scurți, dar avea fes pe cap, pentru a se proteja de frig. (Știri de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole