Banca Transilvania, vedetă la Bursă – Cronica de miercuri

1. Peste jumătate din valoarea totală tranzacţionată înregistrată în şedinţa de marți de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de 43 de milioane de lei, a fost realizată cu acţiunile Banca Transilvania (BT) Cluj. (Ziua de Cluj)

2. Primarul Emil Boc susține că traficul auto intens din Cluj-Napoca arată că clujenilor le merge bine. “O să fie necaz atunci când în oraș vor fi străzile goale tot timpul, pentru că atunci înseamnă că vom fi cu toții săraci. Viața la oraș presupune și problema asta de trafic”, a afirmat primarul. (Ştiri de Cluj)

3. Incendiu la un bloc din Florești. Pompierii au evacuat mai multe familii. Flăcările au cuprins acoperişul clădirii de pe strada Fagului. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale pentru stins incendii și două autoplaforme pentru intervenții și salvări de la înălțimi. (Ziua de Cluj)

4. Deşi numărul turiștilor din Cluj-Napoca a crescut cu 200% în ultimii opt ani, doar 30 de persoane/zi vizitează Centrul de Informare Turistică. (Ziar de Cluj)

5. Primarul Emil Boc și-a public raportul de activitate pe anul trecut. Un document de 120 de pagini în care sunt prezentate principalele realizări ale municipalității, dar și proiecte demarate anul trecut în diferite domenii. Din raport rezultă că modernizarea transportului public a ocupat un loc important în 2019 la Cluj-Napoca. Au fost cumpărate 50 de troleibuze și 30 de autobuze electrice. Tot pentru înnoirea flotei, există contracte de finanţare europeană pentru 24 de tramvaie, iar primele 6 tramvaie urmează să vină la Cluj-Napoca în 2020. (Ziua de Cluj)

6. Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a precizat că se va retrage de la conducerea CNATDCU. Anunţul vine după ce instituţia pe care o conduce a dat un verdict de neplagiat în cazul fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache (PSD). Ioan-Aurel Pop a declarat că nu ştie cine anume a semnat, în locul său, această decizie. (Monitorulcj)

7. Un mini cartier cu 89 de locuințe va fi ridicat la Cluj-Napoca, în zona Borhanci, pe strada Gelu Voievod. Proiectul este în dezbatere publică pe site-ul primăriei până în 17 ianuarie. PUZ-ul pentru parcelarea terenului de aproape 80.000 de metri pătrați a fost elaborat de Made By SRL, iar beneficiari sunt Susana Rus și asociații. (Ziua de Cluj)

8. Percheziții la Cluj în această dimineață, dar și în București și în alte 24 de județe, într-un dosar cu prejudiciu de două milioane de euro și infracțiuni de fals. (Actual de Cluj)

9. Judecătorul din dosarul ”Chezan – Tower” a amânat, marţi, din nou, pronunțarea hotărârii mult așteptate de păgubiți. La ultimul termen de judecată din 26 noiembrie s-a stabilit pronunțarea hotărârii în 10 decembrie. Era greu de crezut că se va pronunța în ajunul Crăciunului, a urmat o amânare pe 7 ianuarie. Marţi, pronunțarea sentinței a fost amânată pentru data de 21 ianuarie 2020. (Clujust)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole