Primul zgârie-nori din Cluj va fi construit lângă Cora. În zonă apare şi un nou mall – Cronica de marţi

1. Un proiect urbanistic de anvergură va fi realizat lângă hypermarketul Cora. Este vorba despre un ansamblu mixt care cuprinde un turn zgârie-nori cu 40 de etaje, un mall, birouri și hotel. Beneficiarul este Cluj-Napoca Estate SRL, firmă controlată de olandezii de la Delparro BV și Melford BV, cei care dețin lanțul de magazine Cora din România. Pe terenul de peste 18 hectare se dorește realizarea unui ansamblu mixt cu funcțiuni comerciale, mall, birouri, servicii de interes public – hotel, parking, spații pentru loisir. (Ziua de Cluj)

2. Emil Boc a afirmat că se alătură demersului de interzicere a petardelor în Cluj-Napoca. Clujenii au lansat o petiție în acest sens, care a strâns, deja, în jur de 15.000 de semnături. „După ce s-a terminat focul de artificii a urmat o tornadă de petarde în fața Teatrului Național cum nu am văzut în niciun an. Parcă era la un meci de fotbal. Așa ceva eu nu am văzut de când sunt primar în Cluj-Napoca, și am participat la multe focuri de artificii și asta mi-a atras atenția că ceva trebuie făcut. Mă raliez unui asemenea demers și voi susține, prin procedurile legale, o formulă prin care să ținem sub control. Practic, în fața Teatrului Național a fost teatru de război. Nu ne putem juca cu așa ceva!”, a declarat Emil Boc, marți, la ZIUA LIVE. (Ziua de Cluj)

3. 700 de construcții ilegale au fost identificate în Cluj-Napoca în ultimii cinci ani. Doar 55 au fost desființate de către proprietari, în perioada 2015-2019, iar și 12 au fost demolate de Ceconi SRL, firma contractată de Primărie, în perioada 2018-2019. Asta înseamnă că sub 10% din totalul construcțiilor ilegale din oraș au fost puse la pământ. Restul rămân în picioare. (Ziar de Cluj)

4. Emil Boc a depus plângere penală împortiva celor care au distrus coşurile de gunoi şi mobilierul stradal din parcul de joacă de pe Cetăţuie, în noaptea de Revelion. “Nu este admisibil aşa ceva. Eu înţeleg că suntem mai euforici în noaptea de Revelion, poţi să te distrezi puţin mai gălăgios, dar una e una, alta e alta”, a spus primarul. (Ziua de Cluj)

5. Accident cu trei autoturisme pe centura Vâlcele-Apahida, cauzat de un șofer beat la volan. Bărbatul de 52 de ani din Cluj a intrat pe contrasens lovind o autoutilitara cu semiremorcă condusă de un barbat de 35 de ani din Mediaș, ulterior fiind proiectat într-un alt autoturism condus de un bărbat de 50 de ani din judeţul Bihor, care se deplasa regulamentar în spatele ansamblului de vehicule şi care a fost rănit. (Ziar de Cluj)

6. Strada Bună Ziua încă nu e gata, dar investitorii imobiliari deja dau năvală la primărie pentru a obține autorizarea a noi proiecte de blocuri mari de locuințe în zonă. Aceasta după ce timp de doi ani, aici s-au emis autorizații doar pentru proiecte cu maxim 20 de apartamente. (Ziua de Cluj)

7. Salvamontiştii clujeni au primit un vehicul off-road și o dronă pentru căutarea persoanelor rătăcite. Echipamentele sunt de ultimă generație şi au costat 130.000 de lei, bani din bugetul Consiliului Judeţean Cluj. Drona e dotată cu cameră cu termoviziune, ce poate detecta de la înălțime persoana căutată și transmite salvatorilor poziția exactă a acesteia. (Monitorulcj)

8. Cluj-Napoca e orașul din țară cu cele mai mari scumpiri imobiliare în 2019, peste Capitală, arată o analiză imobiliare.ro. Mai exact în Cluj-Napoca prețul mediu al apartamentelor scoase la vânzare a ajuns anul trecut la peste 1.700 de euro, față de o medie de 1.400 de euro/mp în București și față de media națională de 1.341 euro pe metru pătrat util. (Actual de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole