Lângă Grădina Botanică din Cluj răsar 16 case pentru bogați – Cronica de miercuri

1. Dezvoltatorul imobiliar Citadela Homes, aflat sub controlul grupului de firme CITR, fondat de Andrei Cionca, vrea să ridice 16 case lângă Grădina Botanică din Cluj, pe un teren deținut de patronul Jolidon și de firma neamțului Thomas Manns, Astra Holding GMBH, cu sediul în Munchen. Vecinii au obiecţii în legătură cu proiectul, despre care dezvoltatorii spun că se adresează oamenilor cu mulți bani. (Ziua de Cluj)

2. Şoferul de 20 de ani care a făcut prăpăd la intrare în Florești, provocând un accident cu trei răniţi, a scăpat doar cu control judiciar, după ce a fost reţinut 24 de ore de poliţişti. Tânărul nu avea permis. (Ziua de Cluj)

3. Clujeanca Simona Noja este directorul Școlii de Balet din Viena, unde s-au descoperit grave abuzuri asupra copiilor, care erau supuşi unor exerciţii extrem de dure sau erau îndemnaţi să fumeze ca să nu se îngrașe. (Ziar de Cluj)

4. Zeci de clujeni au protestat marți seară, pe bulevardul Eroilor, de la ora 19.00, împotriva de chiriilor nesimțite din Cluj-Napoca. Cei mai mulți protestatari au venit de la Pata Rât, fiind vorba despre comunitatea de romi mutată în urma cu opt ani de pe strada Coastei, din Mărăști, la Pata Rât. (Ştiri de Cluj)

5. Consiliul Județean Cluj a anunțat că rampa de la Pata Rât, veche de 70 de ani, a fost închisă, fapt consemnat și de Garda de Mediu, care arată că aceasta nu mai poluează. (Ziua de Cluj)

6. Guvernul PNL a numit un secretar de stat de la ALDE Cluj. Mariana Cotoi (fostă Maier), vicepreședinte ALDE Cluj, a ajuns secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Poziția cu rang de ministru revine fromațiunii politice clujene conduse de deputatul Steluța Cătăniciu în urma negocierilor privind susținerea politică a Guvernului Orban. (Actual de Cluj)

7. Noul prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean, și-a ales omul de bază în instituție în persoana lui Marius Chiș, fost ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA. Pensionar de vreun an de zile, Marius Chiș este în prezent directorul Cancelariei prefectului. Marius Chiș a anchetat în trecut dosare răsunătoare din Cluj, respectiv ”Mită la CJ” sau dosarul ISCTR. (Gazeta de Cluj)

8. Horia Nasra, deputat PSD Cluj, a cerut sprijin din partea Guvernului României în privința realizării studiilor de fezabilitate pentru metrou. (Monitorulcj)

9. Aproximativ 150 de grefieri din Cluj-Napoca au protestat, miercuri, faţă de intenţia guvernanţilor de a le tăia pensiile de serviciu. (Monitorulcj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole