Fost procuror, avea “fabrică de bani” la Cluj – Cronica de joi

1.1 Un fost procuror, urmărit pentru delapidare şi înşelăciune, a fost prins la Iaşi, când încerca să facă cumpărături cu bani falşi într-o piaţă. Poliţiştii au stabilit că bărbatul a plasat bancnote false de 10 şi 50 de lei, pe care le producea la Cluj, în aproape toate judeţele ţării, în zone aglomerate. (Ziua de Cluj)

2. Fostul solist al trupei HI-Q și membru al PSD, în tabăra Victor Ponta, Mihai Sturzu, a șters pe jos cu Clujul și cu clujenii într-un vlog postat pe Youtube. Sturzu și-a început atacul făcând referire la incidentul din cadrul show-ului „Kings on Ice”, acolo unde celebrul panitator Evgheni Plushenko, multiplu medaliat la Jocurile Olimpice, a avut mari probleme din cauza gheței din Sala Polivalentă care s-a topit neașteptat de repede. (deCluj.ro)

3. Primarul Emil Boc este acuzat că autorizează un mastodont de 10 etaje pe spațiile verzi ale orașului. (Ştiri de Cluj)

4. O elevă de 11 ani din localitatea clujeană Bobâlna a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul 1 al școlii la care învață. (Ştiri de Cluj)

5. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a rupt tăcerea privind grupul de clujeni care și-au pus insigne în piept și fac ordine în mijloacele de transport în comun, dând jos colindătorii. “Fenomenul trebuie privit cu maximă atenție. Orice spirit civic e binevenit în condițiile legii. Cât timp lucrurile se desfășoară într-un cadru legal, este în regulă. Trebuie să avem grijă să nu degenereze în altceva!”, a spus edilul, (Monitorulcj)

6. Alianţa Vestului, formată din primarii din Cluj, Oradea, Arad şi Timişoara, care îşi propunea să contribuie la dezvoltarea infrastructurii în Transivania şi Banat, a fost criticată de parlamentul PSD Cluj Horia Nasra. “Zero fonduri europene atrase, zero realizări, zero demersuri și kilometri din autostrada promisă, care urma să conecteze cele patru orașe, Timişoara – Arad – Cluj-Napoca – Oradea. Practic, clujenii au plătit 160.000 de mii de euro într-un an pentru un simplu exercițiu de PR electoral”, acuză, deputatul Nasra. (Monitorulcj)

7. Consilierul local Sabin Sărmaș va fi numit în fruntea Agenției pentru Agenda Digitală a României (AADR), aflată în subordinea Ministerului Comunicațiilor. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, spun surse din PNL. AADR are rolul de a opera sistemele informatice de la nivel național, destinate guvernării electronice: e.licitatie.ro (SEAP – sistemul electronic de achiziții publice); autorizatiiauto.ro (SAET – sistemul pentru atribuirea electronică a autorizațiilor de transport internațional, rutier, de marfă, și pentru atribuirea traseelor de transport); ghiseul.ro (SNEP – sistemul național electronic de plata cu cardul a taxelor și impozitelor); edirect.e-guvernare.ro (PCUe – punctul de contact unic electronic). (Monitorulcj)

8. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 2.000 de lei Asociaţia Pride România pentru spectacolul de teatru de la Cluj-Napoca „Eu sunt! Şi?”, deoarece piesa a defăimat religia ortodoxă. Spectacolul a fost prezentat în cadrul Săptămânii Mândriei din vara acestui an. (Ziua de Cluj)

IMAGINILE ZILEI: Drifturi periculoase pe o stradă din Cluj

Viteza mare şi carosabilul îngheţat erau cât pe ce să producă un accident, noaptea trecută, pe un drum din Cluj. Un şofer care a fost la un pas de tragedie pe Bulevardul Muncii. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole