Târgul de Crăciun din Cluj, peste cele din Praga, Köln sau Winchester – Cronica de miercuri

1. Clujul a ajuns pe locul 8 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, publicat astăzi. Pe primul loc se situează târgul din Budapesta (Ungaria), urmat de cele din Vienna (Austria), Gdansk (Polonia), Bruxelles (Belgia) şi Montbeliard (Franţa). (Ziua de Cluj)

2. Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu a anunțat că începând de astăzi își încetează activitatea în grupul parlamentar al PSD și va activa în cadrul Partidului Național Liberal. Aceasta trădare nu reprezintă o mare surpriză, Burciu fiind unul dintre parlamentarii PSD care au votat pentru Guvernul Orban. Decizia vine la puțin timp după ce și principalul ei susținător, Cristian Matei, primarul municipiului Turda, a trecut la PNL. (Ziar de Cluj)

3. Copilul de un an şi 9 luni, care s-a ales cu vânătăi și zgârieturi pe corp după prima zi la creșă, ar fi fost ţinut cu forţa pe oliţă. Băieţelul a fost dus pentru investigaţii medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, dar nu a rămas internat. Mama copilului a depus o plângere la Poliţie. Asistenta care l-a bruscat pe micuț a intrat în concediu. (Ziua de Cluj)

4. Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, schimbarea din funcţie a prefectului Clujului, Aurel Cherecheș, la pachet cu alți prefecți. La Cluj, nu a fost încă numit un alt prefect. Atribuțiile vor fi preluate de către subprefectul Alin Danci. (Știri de Cluj)

5. Un șofer de autobuz, care efectua o cursă Cluj-Napoca – Florești, a fost prins băut la volan în timpul unui control de rutină al polițiștilor. Pasagerii au fost preluați de alt autobuz. (Ziua de Cluj)

6. Primăria Cluj a dat undă verde construirii unui bloc cu 10 etaje pe strada Plopilor. Arhitecţii au aprobat proiectul motivând că în zonă există cel puţin alte două clădiri cu regim de înălţime de 10 etaje. Cu toate acestea, oficialii din Primărie recunosc că prin Planul Urbanistic General se instituie un regim maxim de 4 nivele supraterane, în acest caz fiind vorba de o derogare. Primarul Emil Boc s-a arătat deranjat de acest subiect delicat, spălându-se pe mâini și dând vina pe arhitecții care au modificat destinația terenului din spațiu verde în spațiu de construit. (Monitorulcj)

7. Primul centru metropolitan pentru victimele violenţei domestice din România care oferă servicii pentru 200 de persoane a fost deschis la Cluj. Noul centru va acorda sprijin juridic şi psihologic victimelor, dar va derula şi o activitate de prevenţie. (Dej24)

POZA ZILEI: Momentul când Evgeni Plushenko cade pe gheaţă la Cluj

Patinatorul rus Evgeni Plushenko, vedeta spectacolului Kings on Ice de la BT Arena Cluj mărturiseşte că a avut mari probleme în timpul spectacolului de duminică, din cauza gheţii care s-a topit. (Ziua de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole