Hotelul de 5 stele al președintelui BT, Horia Ciorcilă, autorizat lângă Cluj Arena – Cronica de miercuri

1. Primul hotel de lux din Cluj a primt undă verde de la Primărie. Compania clujeană Winners Park Invest, controlată de preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a primit autorizaţie de construire pentru transformarea Hotelului Sport de lângă Cluj Arena într-un hotel de cinci stele sub brandul Radisson Blu. (Ziua de Cluj)

2. Cluj-Napoca se află în fruntea clasamentului oraşelor cu aer poluat din România, potrivit unui hărţi interactive realizate de New York Times. Cluj-Napoca a înregistrat o concentraţie a particulelor periculoase din aer de 1.664 µg/m3 (microgram pe metru cub) într-o oră, într-una dintre zilele considerate ca fiind cu aer de slabă calitatea la nivel naţional, valoare considerată extremă. (Ziua de Cluj)

3. Un accident de circulație soldat cu doi morți, în care au fost implicate două autovehicule, s-a produs miercuri dimineața, în jurul orei 7.00, pe raza localității Luncani, pe direcția Luduș – Câmpia Turzii. (Ştiri de Cluj)

4. Terenul de sub clădirea Imprimeriei Ardealul este scos la vânzare, deși în planul de reorganizare a societății CNI Coresi, aflată în insolvență, acționarii nu aprobat o asemenea măsură. Vânzarea este puternic contestată și de angajații imprimeriei, dar vine ca o mănușă pentru investitorii imobiliari din Cluj. (Ziua de Cluj)

5. Şeful securității la CFR Cluj, fostul poliţist Toma Rus, a rămas fără permisul de conducere. Polițiștii de la Secția 1 l-au surprins pe Toma Rus în timp ce circula cu bolidul pe sens interzis, pe o stradă din Cluj-Napoca. Rus mai are la activ o plângere penală depusă de jurnalistul Justin Gafiuc, care a fost agresat de stewarzii de la stadionul din Gruia la finalul partidei CFR Cluj – Celtic Glasgow, scor 1-1. (Ziar de Cluj)

6. 130 de familii cu o situație materială precară, bătrâni singuri precum și 90 de copii care locuiesc în inima Munților Apuseni vor primi și în acest an, sprijin în pragul sărbătorilor de Crăciun, din partea Asociației CERT Transilvania. (Monitorulcj)

7. Fără primar și părerile sale de la urbanism, specialiștii dau undă verde proiectelor controversate. O clădire de birori de pe Avram Iancu a fost avizată de comisia de urbanism a Primăriei după opt luni de la momentul la care primarul Emil Boc a strâmbat din nas cu privire la proiect. (Actual de Cluj)

8. Mama unor inculpați arestați pentru lipsire de libertate și tulburarea ordinii și liniștii publice a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Cluj pentru dare de mită. Femeia i-a oferit bani unui polițist pentru a obține punerea în libertate a fiilor. (Clujust)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole