Arhitect, fost membru în Comisia de urbanism a Primăriei Cluj: Dezvoltatorii imobiliari apelează la corupție și trafic de influență pentru a învinge concurenţa – Cronica de luni

1. Arhitectul clujean Șerban Țigănaș susţine că dezvoltatorii imobiliari apelează la corupție și trafic de influență pentru a învinge concurenţa: “Dezvoltatorii se bazează pe incultura de masă și vând locuințe ieftine, dar cu pretenții. De prea multe ori forțează regulile de urbanism, creează adevărate scandaluri cu vecinii și încearcă să câștige învingând concurența prin avantaje obținute prin trafic de influență sau chiar corupție”. (Ziua de Cluj)

2. „Dacă mai stăteam acolo și nu opream gazul, săream în aer fix de 1 Decembrie, artificiile eram noi!” Povestea incendiului de pe Paris 116, în Ziar de Cluj.

3. Continuă războiul de la distanţă dintre “foştii” şi “actualii” din PSD Cluj. Deputatul Horia Nasra a distribuit pe Facebook un clip în care preşedintele Liviu Alexa pare să bea spirt strecurat prin pâine, cu mesajul “Haideţi să fim sinceri! Nu putem să ne ascudem şi să nu vedem, să nu amendăm, derapajele de comportament şi de comunicare ale dlui. Alexa”. Liviu Alexa a reacţionat în Ziar de Cluj, într-un articol cu titlul Cum îl lăuda pe Alexa deputatul Horia Nasra: “Alexa e un reper mnemonic al cetăţii noastre. Pentru această reţetă de a face presă, îi dau Jos Pălăria, un laudatio oricât de inteligent ar fi scris, nu ne fereşte de gustul… spermei”, care include și un video în care apar Nasra, împreună cu senatorul Vasile Ilea și consilierul județean Vladimir Mătușan.

4. Clujul lipseşte surprinzător din clasamentul global “Innovation Cities”, unde Bucureștiul a retrogradat 14 poziţii, ajungând pe locul 171, în timp ce Timişoara urcă 36 de poziţii până pe locul 394. (Ziua de Cluj)

5. Cluj-Napoca ar urma să aibă în curând nu numai troleibuze noi pe străzile din oraș ci și linii noi de troleibuze care să lege mai multe cartiere ale orașului de fosta zonă industrială. Nu mai puțin de șase linii de troleibuz vor avea capăt de linie pe Bulevardul Muncii la Parcul Industrial Tetarom II – Emerson, ceea ce ne amintește de vremurile de glorie ale CUG (Combinatul de Utilaj Greu), când majoritatea liniilor de transport în comun legau cartierele muncitorești de Bulevardul Muncii. (Ziua de Cluj)

6. Peste 100.000 de oameni au participat la Cluj la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României, a anunţat primăria. (Ştiri de Cluj)

7. Au apărut imagini video cu accidentul de la Cluj, unde un camion a omorât un bărbat și o femeie însărcinată. (Știri de Cluj)

8. Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF a ajuns la a 19-a ediție iar anul viitor are loc între 29 mai și 7 iunie. Pe listă – o colecție de filme multipremiate cu Roman Polanski, Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Kristin Scott Thomas sau Jean Dujardin, dar și și actori tineri cu ascensiuni spectaculoase, majoritatea în secțiunea Supernova. Iubite de public și apreciate de critică, filmele vin din selecțiile festivalurilor de la Veneția, San Sebastian și Toronto. (Actual de Cluj)

9. Un tânăr din Cluj-Napoca a fost ales Mister Transilvania 2019, în urma concursului de frumuseţe organizat în weekendul ce tocmai a trecut, la Oradea. Cosmin Criste (foto), Mister Transilvania 2019, are 24 de ani a studiat jurnalismul și apoi PR și Publicitate la master în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca. Momentan, tânărul lucrează la propriul său brand de încălțăminte pe care l-a lansat în urmă cu puțin timp, NARUBO. (Monitorulcj)

POZA ZILEI: A venit iarna! Top 10 peisaje îngheţate din Cluj

Foto: Instagram / calatorinbascheti

Iarna se face din ce în ce mai simţită în judeţul Cluj. În mai multe staţiuni de la munte, peisajele au îmbrăcat veşminte albe, de omăt.

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole