Defilare spectaculoasă a Armatei, de 1 Decembrie, la Cluj – Cronica de duminică

1. Clujul a sărbătorit Ziua Națională a României printr-o defilare cu tehnică militară și de intervenție în Piaţa Avram Iancu. Detașamente de onoare constituite din peste 400 de militari cu 64 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliția Locală au participat duminică, 1 decembrie, la activitățile aniversative dedicate celebrării Zilei Naționale a României. (Ziua de Cluj)

2. Artificii curcubeu au luminat cerul Clujului, de 1 Decembrie, după parada militară din centrul oraşului. Pe clădirea Cercului Militar a fost arborat un tricolor de mari dimensiuni. (Ziua de Cluj)

3. Bashar Molhem are 28 de ani şi este de origine siriană, dar a ajuns în România când avea doar 7 ani. Devenit politician şi consilier local în Cluj-Napoca, acesta vorbeşte despre mândria de a se simţi acasă, de a fi cetăţean român cu toate drepturile pe care i le conferă acest statut. Povestea sirianului ajuns consilier şi politician în Cluj o puteţi citi în Ziua de Cluj.

4. Meteorologii avertizează că, începând de luni de la ora 7.00, vremea va fi rece, vor apărea ninsorile la munte, în nord şi în centru, dar se va semnala şi polei şi vânt puternic. Potrivit unei informări meteo transmise duminică, începând de luni de la ora 7.00 până marţi la ora 10.00 apar ninsorile la munte, în nord şi în centru, dar şi depunerile de polei, intensificările vântului şi vremea rece. Aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării. (Ziua de Cluj)

5. Un accident în care au fost implicate 5 autoturisme s-a produs pe raza localității Jucu, pe DN 1C. Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit cinci autoturisme avariate și o femeie, care nu putea să iasă din autoturism. Accidentul a fost provocat de o femeie de 68 de ani, din Bistrița Năsăud, care s-a angajat într-o depășire a unui alt autoturism. Când a văzut că din sensul opus se apropie alte autoturisme, a încercat să intre din nou pe banda sa și a acroșat autoturismul pe care-l depășea. Din coliziune a fost proiectată pe sensul opus unde a intrat în coluziune laterală cu alte 2 autoturisme și ulterior, frontal cu un al treilea. (Ştiri de Cluj)

6. Un incendiu violent a izbucnit la acoperișul unui imobil de pe strada Paris din Cluj-Napoca. Pompierii au fost alertați în jurul orei 17:30. Flăcările au fost stinse în cca 30 minute după sosirea pompierilor. A fost distrus de flăcări podul casei, cu o suprafață de cca 100 mp și o parte din acoperișul unei case alipite, pe o suprafață de cca 30 mp. (Ziar de Cluj)

7. Povestea IT-istul clujean care crește vaci și exportă brânzeturi tradiționale în 11 țări europene o puteţi citi în Monitorulcj.

POZA ZILEI: Spectacol impresionant la 100 de ani de „U”

Fanii Universității au creat o atmosferă de sărbătoare după meciul cu Reșița, încheiat la egalitate, scor 1-1. Suporterii au realizat un spectacol pirotehnic inedit pentru a celebra 100 de ani de existență pe care i-a împlinit „U” Cluj. (Actual de Cluj)

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole