Primaria Cluj scoate la licitatie salubritatea din jumatate de oraş, afacere cu miză de milioane de euro – Cronica de joi

1. Licitația anului 2020 la Cluj: După 6 ani de proceduri eșuate, Primăria este pregătită să scoată la licitație serviciile de salubritate stradală și deszăpezire în sectorul I al Clujului. Miza este un contract de milioane de euro pentru următorii 5 ani. Este vorba de o jumătate de oraș, zonă deservită în prezent de firma Rosal. (Ziua de Cluj)

2. Au fost anunțați primii artiști confirmați la prima ediție a festivalului de muzică și artă /FORM Days, eveniment ce va avea loc între 2 și 5 iulie 2020, la Castelul Rakoczi-Banffy din Gilău. Printre capetele de afiş se numără Passenger, Black Sun Empire sau Hooverphonic. (Ziua de Cluj)

3. Magistrații clujeni au decis punerea sub arest preventiv a uneia dintre cele două tinere acuzate că au șantajat un bărbat cu imagini compromițătoare, după ce au făcut sex cu el. (Ştiri de Cluj) Detalii despre caz, în Cronica de miercuri

4. Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație cu ocazia manifestărilor ocazionate de sărbătorirea zilei de 1 decembrie – Ziua Națională a României. (Ştiri de Cluj)

5. Aeroportul din Cluj a fost dotat cu defibrilatoare automate externe cu scopul de a putea fi acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale. (Ziar de Cluj)

6. Un părinte a căruit copil este înscris la Colegiul Național George Coșbuc reclamă condițiile insalubre din școala unde este nevoit să învețe copilul său. În acest moment, o parte a elevilor Colegiului Coșbuc învață în alte unități până ce vor fi finalizate lucrările la noul corp de clădire. (Ziar de Cluj)

7. 113 treceri de pietoni nesemaforizate din Cluj-Napoca urmează să fie dotate cu sisteme de iluminat inteligente, echipate cu surse LED și controlabile de la distanță, dintre care 60 au fost finalizate deja. “Au diminuat foarte mult accidentele în zonele unde s-au amplasat aceste suprailuminări”, a precizat primarul Emil Boc. (Monitorulcj)

POZA ZILEI: Turnurile medievale ale Clujului: unul faimos pentru vizita lui Francisc I, altul o închisoare

Adaugă comentariu

De C.D.C.

We are social

Ultimele articole